Jövő hét végén a Bálnába érkezik a Star Wars univerzum

A magyarországi bemutató 40. évfordulójára The Fans Strike Back - Csillagok háborúja címmel nyílik kiállítás a budapesti Bálnában.

De a több mint hatszáz eredeti darabból álló gyűjtemény kiállítása ahhoz is kapcsolódik egyben, hogy idén decemberben mutatják be a mozik a Csillagok háborúja-sorozat 9. epizódját Skywalker kora címmel. Magángyűjteményről van szó, a gyűjtő Daniel Prada 8 éves kora óta rajong a filmért, és mindenért, ami ahhoz köthető.

A kép illusztrációForrás: aitoff/Pixabay

A kiállítási térben több mint harminc egyenruha és páncélzat és látható, míg a fegyverraktárban különféle lőfegyverek, sisakok és természetesen fénykardok is helyet kaptak. A látogatók találkozhatnak Csubakka, Yoda, R2-D2, C-3PO, a Sith-ek, Darth Vader és mások életnagyságú figurájával, valamit százharminc limitált kiadású figurával is. De meg lehet majd nézni a Halálcsillag 12 méterhosszú vezérlőközpontját, a nyolcméteres Palpatine tróntermet és Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogatát is.

A VR teremben galaktikus űrcsatákat lehet vívni, vagy be lehet nevezni Jedi-kiképzésre is, majd mindezek után az Space Bar-ban lehet meginni valamilyen űrbéli frissítőt.

A tárlat szeptember 15-től december 31-ig látható, bővebb információk a kiállítás honlapján olvashatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek