Az erő legyen veled – Disneylandben is

Az Egyesült Államokban megnyílt a rég várt és nagyon komolyan beharangozott új Disney látványosság, a Star Wars: Galaxy's Edge. Egyik kolléganőnk épp Anaheimben járja körbe az International Pow Wow nemzetközi turisztikai vásár standjait, de az élménypark nyitásának napján ő is beállt a hosszan kígyózó sorba, küldött is néhány fotót a birodalomról.

Hivatalosan is megnyitották az új attrakciót a kaliforniai Anaheimben található Disneylandben, olyan nevek részvételével, mint George Lucas, Harrison Ford és Mark Hamill. A pénteki kapunyitáson pedig az első rajongók is rácsodálkozhattak a látnivalókra.

Star Wars: Galaxy's EdgeForrás: Travelo

És van is mire. Elvileg a park csak reggel 8-kor nyit, de a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a hardcore rajongóknak már 6-kor kinyitották a kapukat, hogy be tudjanak regisztrálni a programra. Ami nem más, mint belemenni a filmbe: úgy van megcsinálva a hely, mintha a látogató a történet részese lenne. Nem túlzás, mert tényleg nagyon jól összerakták ezt a helyet az alkotók, akik a legapróbb részletekig lemásolták a legendás helyszíneket és űrhajókat.

Star Wars: Galaxy's EdgeForrás: Travelo

A beszámoló szerint sokan voltak kíváncsiak a Star Wars-ra a valóságban. Nagyon sokan. Hosszú-hosszú sorokban álltak a bejutásra váró látogatók, akik fejenként négy órát kaptak arra, hogy magukba szívják a mindent átjáró erőt. A hónap végéig már le van foglalva az összes ilyen idősáv, de elvileg a nyár közepétől már könnyebb lesz bejutni.

Star Wars: Galaxy's EdgeForrás: Travelo

Az első napon csak egy menet volt üzemkész: a Millennium Falconnal lehetett bejárni a galaxist. Egy ilyen csillagközi túráért körülbelül egy órát kellett sorba állni.

Star Wars: Galaxy's EdgeForrás: Travelo

A Galaxy's Edge 5,5 hektáron terül el. Amellett, hogy különböző kalandokon lehet részt venni, az egész közeg úgy van kialakítva, mintha a díszletek között járna a látogató.

Star Wars: Galaxy's EdgeForrás: Travelo

Még az itt található boltok és éttermek tematikája is a Star Wars köré épül. És persze, az nagyon nem mindegy, hogy nemcsak turisták jönnek szembe az utcákon, hanem jónéhányan a filmek szereplői közül is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek