Rekordokat döntött a Louvre látogatottsága 2018-ban

  A híres múzeum elnök-vezérigazgatja szerint első ízben esett meg a Louvre - és valószínűleg a világ múzeumainak - történetében, hogy egy évben a látogatók száma meghaladta a 10 millió főt. Ez példátlan egy szépművészeti és régészeti múzeum történetében - írta az MTI. A szekember véleménye az, hogy az új rekord az elmúlt két évben végrehajtott bővítési munkáknak köszönhető, és annak, hogy újra talpra állt Párizsban a nemzetközi turizmus. Hatással lehetett a látogatókra még az is, hogy a múzeum bevezette az online jegyárusítást, ami lecsökkentette a várakozási időt.

  Forrás: pixabay.com

  A csütörtökön közzétett adatok szerint tavaly 10,2 millió látogató kereste fel a világ legnépszerűbb múzeumát, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban (8,1 millió). A korábbi rekordot 2012-ben állította fel a párizsi Louvre.

  2017-ben a Louvre után a pekingi, Tienanmen téri Kínai Nemzeti Múzeum vonzotta a legtöbb (8 millió) látogatót, a harmadik helyen a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum állt 7,3 millió látogatóval. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!