A Louvre Abu Dzabi a dubaji autópálya mentén nyit autós galériát

Az Abu Dzabit és Dubajt összekötő E11/Sheikh Zayed Road autópályán mostanában nem lesz olyan unalmas autózni, mert az előbbi város Louvre múzeuma úgy döntött, mind a 100 kilométeren kultúrával kényezteti az autósokat.

A világ első Franciaországon kívüli Louvre múzeuma és az Abu Dhabi Media szervezet együttműködésével valósult meg az a projekt, melynek keretében művészeti alkotásokat ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki a Dubajt és Abu Dzabit összekötő autópálya mentén, az Egyesült Arab Emírségek Innovációs Hónapjának keretében – írja a Lonely Planet News.

Íme a plakátok egyikeForrás: Facebook / Louvre Abu Dhabi

A szóban forgó plakátok hatszor kilenc méteresek, és tíz kilométerenként bukkannak fel az E11-es út mentén. A puszta vizuális élményen azonban csavartak egyet: ha az autós rádiója a projekttel együttműködő három rádióállomás egyikére van hangolva – ezek a Radio 1, a Classic FM és az Emarat FM –, akkor félperces magyarázatot is hallhat a kocsiban a plakáton szereplő alkotással kapcsolatban. 

Indul a rádiós művészeti projektForrás: Facebook / Louvre Abu Dhabi

A Highway for Art (Autópálya a művészetért) kezdeményezés célja az arab közönséggel megszerettetni a művészeteket és visszaállítani a művészetnek azt a szerepét, hogy a hétköznapokba szépséget csempésszen. A bemutatott művészeti alkotások között van Vincent van Gogh 1887-es önarcképe, illetve Leonardo da Vinci La Belle Ferronniere c. alkotása, mely az első, amit a művésztől az Emírségekben valaha is kiállítottak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek