Jane Goodall nyitja meg Máté Bence szegedi fotókiállítását

A Szeged Art rendezvénysorozat keretében Szegedre érkezik Máté Bence nagysikerű természetfotó-kiállítása, melynek megnyitójára Dr. Jane Goodall ENSZ békenagykövet is ellátogat, miután a Sziget Fesztiválon 50 ezres tömeg előtt lép színpadra.

A Jane Goodall Intézet szervezésében három éve már járt „a láthatatlan madárfotósnál", ahol nagy hatással voltak rá a detektívüveges lesek, ennek köszönhetően hallgathatjuk most élőben a világszerte elismert és közkedvelt antropológus, etológus, főemlőskutató és természetvédő gondolatait a napfény városában. A kiállítás célja, hogy korunk egyik legmeghatározóbb környezetvédőjének közreműködésével felhívja a figyelmet a bennünket körülvevő természeti kincsek, szépségek megőrzésének fontosságára.

Mindkettőjük szívügye a felelősségvállalás az élővilágért, szem előtt tartva a jövő generációinak környezeti nevelésétForrás: Bence Mate's Photography / Facebook

Idén nyolc nagyvárosban, köztük Szegeden augusztus 10. és szeptember 8. között nézhető meg ingyen a Máté Bence életművét bemutató kültéri, utazó kiállítás. A természet és a természetfotózás kedvelői számára 15 hátulról megvilágított paravánon látható majd az összesen 623 darab természetfotó, amelyet Máté Bence a legkiválóbb fotói közül saját maga válogatott.

A kiállítás minden helyszínén előadást is tartanak, amelyen a fotók készítésének körülményeit és az utazások során történt kalandokat is megismerheti a közönség – olvasható a fotós weboldalán, ahol az utazókiállítás többi megállóit és időpontjait is találják. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek