Kiállítás nyílik Bob Dylan képzőművészeti alkotásaiból Szegeden

  Ha egy művész egy bizonyos területen élő legendává válik, még érdekesebbnek tűnik, ha egy másik művészeti formában is kipróbálja magát. Gondoljunk például a szürrealista filmjeiről ismert David Lynchre, akinek fotóiból a Műcsarnok rendezett kiállítást nemrégiben.

  Most a rajongott zenész és beat költő Bob Dylan képzőművészeti alkotásait nézheti meg a közönség, a szegedi Reök-palotában, az "Életem az utca, ahol járok" című kiállításon, írja az MTI.

  Életem az utca, ahol járok c. kiállítás a szegedi REÖK-palotábanwww.reok.hu/

  Vajon lesznek hasonlóságok a zenék és a festmények között? A Dylan zenéiből ismert életérzés vajon átsugárzik a festményeken? A kurátor, Nátyi Róbert szerint, Dylan képei ugyanazzal a magabiztossággal telített sallangmentes alkotások, mint dalai. A zenésztől, úgy tűnik, távol áll az absztrakció: Leginkább az emberek, a történeteik, a mítoszok és a portrék érdekelnek

  – nyilatkozta a művész, képzőművészeti alkotásai kapcsán, a múzeum honlapja szerint. Ezzel összhangban csendéletek, utcaképek, klasszikus tájképek, portrék és aktok lesznek láthatók.

  Az alkotások vázlatai a zenész 1989 és 1992 közötti amerikai turnéja során születtek és a koncertek közötti utazása során elkapott tájak, nagyvárosi látképek és az élet hétköznapi pillanatai elevenednek meg rajtuk. A vázlatokból festmények, majd azokból grafikai munkák készültek. 

  A Magyarországon először bemutatott kollekció a prágai Gallery of Artból érkezett hozzánk, és szeptember 22-ig lesz látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek