Méretes vízikukac gyomrában sétálhatunk Velencében

  Zajlik a 2019-es velencei művészeti biennálé, a képzőművészet egyik legnagyobb európai seregszemléje. A német Plastique Fantastique is rákészült az eseményre, és a Designboom cikke szerint emlékezeteset alkotott:

  egy óriási kukacot, aminek belesétálhatunk a gyomrába.  

  Az alkotás a Blurry Venice, azaz Homályos Velence címet kapta, és a Giardini városrész egy pavilonjában állították fel. A célja a különböző környezetek közötti határvonalak elmosása. Ez sikerült is, hisz amint valaki belép a különös kukacba, azt tapasztalja, hogy egy olyan térben van (mit van, lebeg!), aminek nincsenek fix falai, mennyezete, padlója.

  Blurry Venice, 2019. Installáció a Velencei Biennáléról.Forrás: Plastique-fantastique.de

  Az álomszerű képződmény ráadásul a vízen lebeg (ezért nehéz padlónak nevezni, amin lépdelünk). Mindez emlékeztet magára Velencére, a vízi városra is, amit csak fokoznak a kukac mellett elhelyezett, de abból homályosan látható faszobrok is. A koncepcióért Stelios Koist illeti dicséret. (Mellesleg a Sziget Fesztiválon évekig volt hasonló installáció Luminárium néven.)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!