Mindenki előtt megnyílik a budafoki művésztelep

Zenei programokkal, kiállítás-megnyitókkal, interaktív installációval, performansszal, műterem-látogatásokkal várja az érdeklődőket pénteken és szombaton az Art Quarter Budapest minifesztiválja, aminek keretében az egész épület szabadon bejárható lesz. A programok a Fright Fight Flight című táncelőadást kivéve ingyenesen látogathatók – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Art Quarter Budapest kortárs művészeti központ Budafokon az egykori sörgyár épületeiben található. A minifesztiválon az egész épület szabadon bejárható lesz, így bárki benézhet a ház művészeinek műtermeibe és a kreatív cégek bázisára, emellett egy rendhagyó táncelőadás keretében az épület pincerendszere is megnyílik.

A programok az AQB Pavilon Kávézójának megnyitójával kezdődnek, majd a házban működő Spatial Sound Institute kísérleti zenei programjain többek között elektroakusztikus kompozíciók várják az érdeklődőket.

Az aqb Open Festival plakátja.Forrás: art quarter budapest/Facebook

Szombaton a műterem- és csokoládégyár-látogatás mellett több kiállítás-megnyitót, zenei programot és performanszokat is rendeznek. A The Great Globe című nemzetközi kiállítás kerettörténetét James Wylde, egy 19. századi kartográfus által tervezett georáma, a Great Globe adja. Ez egy 20 méter átmérőjű, konkáv földgolyó volt, amit Londonban állítottak fel, és aminek belsejében a látogatók egy négyemeletes faszerkezeten felsétálva csodálhatták meg a gipszből készült, méretarányos geográfiai jelenségeket. Projektjükben a Great Globe történetét választják metaforának kortárs külföldi és hazai művészek.

A MeetLab, a Pro Progressione és Creative Code Budapest channeling – Art&Tech című gyűjtőkiállításán és szakmai beszélgetésén a technológiákat kreatívan használó művészeknek rendezett workshopon született projektekkel és alkotóikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek