A szoba című film rendezőjével is találkozhat, ha a héten Belgrádba utazik

Amíg a horvátok tavaszt idéző, látványos fényfestéssel színesítik az évszakot, Szerbiában „Springtime In Belgrade!" szlogennel tartanak ír fesztivált. Az ír kultúrát bemutató rendezvény már zajlik, de vasárnapi zárásig még bőven van ideje meglátogatni. 

Szabadtéri ír kiállítások várják Belgrád utcáinForrás: Facebook / BIF- Beogradski irski festival

A fesztivál középpontjában az ír filmek állnak: a mozikban ír filmeket vetítenek és híres ír rendezők érkeznek a városba. Az Oscar-díjas ír rendezővel, Lenny Abrahamsonnal is találkozhatnak, aki A szoba című film által vált világhírűvé. A filmdrámát most Belgrádban is megnézhetik, de rajzfilmeket, animációs filmeket és ír dokumentumfilmeket is láthatnak - írja a szerb Turistički Svet magazin.

A neves ír utca-művész, James Early is ellátogat a városba, hogy Belgrád központjában mutassa be a stílus fogásait az érdeklődőknek. A szerb főváros utcái az ír történelmet felidéző szabadtéri kiállítássá alakulnak, míg esténként ír élő zenére bulizhatnak a városba látogatók.

Hogy melyik nap, a város mely részén találkozhatnak az ír kultúrával, erről az esemény hivatalos weboldalán tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek