Mesefigurák szaladgálnak és virágok nyílnak a zágrábi tűzfalakon

  Látványos audiovizuális installációk és vetítések színesítik Zágráb utcáit március 20-tól 24-ig. A rendezvény témája a tavasz lesz. A ingyenesen megtekinthető fényfestés minden nap délután 6.00 órától éjjel 11.00 óráig tart.

  Fényjátékkal előidézett tulipánok nyílnak Zágráb utcáinForrás: Zagreb Tourist Board / Twitter

  Varázslatos pillangók röpködnek majd a városban, a falakon színes virágok nyílnak, a város alagútjaiban vibráló fények fogadják az arra járókat, az épületeken mesefigurák futkosnak majd. A vendégeket lézer-játékokkal, színes lámpákkal felöltöztetett robotokkal és gyermekműsorral is várják. A szervezők egy látványos, turistacsalogató videót is közzétettek a rendezvényről:

  A különböző témájú helyszíneket már otthonról is bebarangolhatják, erre a rendezvény hivatalos weboldalán van lehetőség. Egy térkép lesz a segítségükre, ahol megnézhetik, hol, mikor és milyen témájú vetítések lesznek.

  A zágrábi fényjátékot először 2017-ben szervezték meg, ekkor csak hét helyszínen vetítettek; idén összesen húsz állomás várja a látogatókat. Most először Kínából is érkeznek installációk, mivel 2019. Kína és Horvátország közös turisztikai és kulturális éve - írja a horvát Hrturizam magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!