Változik a nemzetközi vonatok menetrendje Budapest és Belgrád között

Február elsejétől a Szabadka és Belgrád között végzett pályafelújítás miatt a Beograd gyorsvonat csak Budapest és Kelebia között közlekedik.

A napokban írtunk róla, hogy a szerbek nagy vasút-felújításba fogtak, amelynek köszönhetően hamarosan akár 200 km/h sebességgel is száguldhatnak a vonatok Budapest és Belgrád között. A sínek javítása viszont a menetrend megváltozásával is együtt jár.

Belgrád, pályaudvarForrás: wikipédia / Készítette: Новик А.Н.

A Bécs – Budapest-Keleti – Belgrád útvonalon közlekedő Avala EuroCity vonat változatlan menetrenddel, de csak Budapest és Bécs között közlekedik. A Szerbiába történő továbbutazás a helyette közlekedő Ivo Andrić gyorsvonattal, budapesti és kelebiai átszállással lehetséges. Kelebiától a Szerb Vasút motorvonata közlekedik, amelyről Újvidéken újból át kell szállni másik szerelvényre.

A munkálatok alatt egyedül az Ivo Andrić fog nemzetközi viszonylatban közlekedni, a másik két vonat csak Magyarországon belföldi forgalomban, Budapest és Kelebia között jár majd – írja a MÁV közleménye alapján a vajdasági Pannon RTV, ugyanakkor azt még nem tudni, hogy meddig tartanak ezek a munkálatok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek