Új csáberővel ruházzák fel Belgrád régi vasútállomását

  Modern teret építenek a szerb főváros régi vasútállomása előtt, ami a tervek szerint Belgrád új főtere lesz. Az állomás több mint száz éves épületét pedig történelmi múzeummá alakítják át – írja a szerb Turistički Svet utazási hírportál.

  Múzeummá alakítják a régi, belgrádi vasútállomást.Forrás: shutterstock / Készítette: Irma eyewink

  Belgrád régi vasútállomása sokaknak ismerős lehet, hiszen egészen tavaly nyárig ide futottak be az utasokat szállító szerelvények. A város központjában található váróterem 134 év üzemelés után júliusban zárta be kapuit.

  A helyiek most teljesen új turisztikai vonzerővel ruházzák fel az épületet: belterét történelmi múzeummá alakítják át, és a környezetének is egészen új kinézetet álmodtak meg. A volt állomás mellett egy modern kulturális épületet hoznak létre, mélygarázsokat építenek, kialakítják az említett főteret,  továbbá az épület utcájában egy vadonatúj kerékpárutat is létrehoznak. Ez utóbbi kedvez a két keréken közlekedő turistáknak.

  A szintén ebben az utcában található, 1928-ban épült posta épületét is felújítják – ezt kulturális rendezvények otthonának, vagy szállodának szánják.

  A szerb fővárosban egyébként most is akad bőven látnivaló: mivel az ország lakosainak többsége a régi Juliánusz-naptár szerint ünnepli a karácsonyt és az újévet, még január elején is igazi ünnepi hangulattól pezseg a város. Megnézhetik az orosz ajándéktárgyakban gazdag újévi kézműves vásárt, körbejárhatják a karácsonyi fényekben tündöklő várost, és a jövő hét elején az igazi balkáni bulikba is belekóstolhatnak, hiszen a helyiek január 14-én ünneplik az ortodox újévet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!