Ezek a városok vonzzák a legtöbb magyart

A Szallas.hu összesítette a foglalási darabszámait, hogy kiderítse, mely magyar városok vonzották a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapest lett az aranyérmes, Eger az ezüst, Pécs pedig a bronzérmes – írja a szallas.hu.

A wellness-szolgáltatások töretlen népszerűségnek örvendenek. A kép illusztrációForrás: Alena Ozerova/Shutterstock

A vendégéjszakák tekintetében viszont Gyula letaszította Pécset a harmadik helyről, a negyedik pedig a Balaton környéke lett. A magyarok többsége télen hotelekben szállt meg, legtöbbször 1-2 éjszakára. A téli szezon legforgalmasabb időszaka a decemberi hónap, főleg az ünnepi periódus, ugyanis az éves foglalások 46 százaléka az utolsó hónapra szólt.
A szezon foglalásainak többsége hotelbe, negyede apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 15 százaléka panzióba és 3 százaléka egyéb szállástípusba szólt.

A csillag minősítéssel rendelkező hoteleket választó vendégek többsége 4 csillagos szállást foglalt. Gonda Orsolya, a Szallas.hu értékesítési csapatának vezetője elmondta, hogy a szállodai partnerek visszajelzései szerint alapvetően a nagy, 4 csillagos házaknak kedvezett a tél a decemberi ünnepek után is.

A január és február leginkább a wellness-szállásoknak jelent kimagasló forgalmat, pláne ahol még termálvíz is van.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek