Felejthetetlen tél Jasnában

Jasná – a legnépszerűbb szlovák hegyi üdülőhelyen nem csupán síelni tudunk, hanem rengeteg egyéb program közül is választhatunk. Az idei szezonban világeseményeket is megnézhetünk Jasnában.

Jasná Szlovákia legjelentősebb síparadicsoma két fontos versenynek is otthont ad idén télen. Először 2024. január 20-21-én a női sílesiklás világkupa sorozata látogat el ide. „A teljesen teltházas AUDI FIS SKI WORLD CUP JASNÁ a világ női síelitjét látja vendégül, de koncertekkel és szórakoztató programokkal, többek közt a legjobb versenyzőket bemutató két nyilvános bib draw-val várjuk az érdeklődőket. 2024. március 21-24. között a Freeride World Tour Challenger versenyt szervezzük Jasnában. A látványos freeride showt Jasná hibátlan terepein láthatják a nézők. Az esemény nemcsak a versenyzőknek, de az érdeklődőknek is hatalmas adrenalinlöketet és kiváló sportteljesítményeket fog jelenteni" – mondta el Jiří Trumpeš, Jasná üdülő ügyvezető igazgatója. 

Forrás: Marek Hajkovsky


SÍPARADICSOMLegyen szó lesiklásról, snowboardról, freeride-ról, sífutásról vagy túrázásról, Jasná mindenki számára rengeteg élményt kínál. A könnyű kék pályáktól a legnagyobb kihívást jelentő fekete pályákig mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A Chopok északi és déli lankáin 51,24 kilométernyi napfényes sípálya található, míg a sífutók Zadné Vody térségében 5 kilométeres kijelölt pályát használhatnak. A hegy lábánál és a csúcson is várnak szolgáltatások, síelés utáni lehetőségek és kivételes gasztronómiai élmények. A különleges „Ízletes Chopok" esemény során a varázslatos hegyet fedezhetjük fel. A síelés utáni szórakozás hívei imádni fogják a Ratrak színpadon fellépő DJ-k szettjeit és az esti koncerteket, illetve a Happy End klub bulijait. A különleges Maxiland oktatói arénák kifejezetten a kisgyerekes családok számára lettek kialakítva. A biztonságos komplexumok tökéletes helyszínéül szolgálnak a gyerekek számára, akik szórakozva szeretnék megtanulni a síelés első lépéseit.

Forrás: Marek Hajkovsky


ÚJDONSÁGOKJasnában a főbb újdonságok közé tartozik a hókészítő rendszer fejlesztése, új hóágyúk a Slalomák pályán, a Brhliská sílift újranyitása, és az 1D Pretekárska Chopok Západ pálya megnyitása. A jasnái pályák karbantartására szánt beruházások által a vadonatúj Prinoth Leitwolf és Kassbohrer PistenBully 600 Polar gépekkel gazdagodott a flotta.

Forrás: Marek Hajkovsky
(x)
SÍELÉS NAPKÖZBEN, FÜRDŐZÉS ESTE – MINDEZ BENNE A SZOBAÁRBAN
A 2023/24-es téli idény exkluzív meglepetésekkel várja a Jasnába látogatókat. A TMR hoteljeiben megszálló vendégek a szobával együtt ingyen kapják a síbérleteket, a jegyeket a felvonókra, illetve belépőket a Tatralandia és a Bešeňová víziparkba. Ennek köszönhetően a vendégek a sípályákon szerzett élményeken felül kipihenhetik a fáradalmakat a fürdőkben, kipróbálhatják a világ legjobb szaunamesterei által szervezett szaunaszeánszokat is. A liptói telet mindenképp ki kell próbálni!
Egy napijegy ára maximum 69 Euró, ami tartalmazza a sífelvonók használatát is.

JASNÁ – A TÉLI KALANDOK KÖZELEBB VANNAK HOZZÁD, MINT HINNÉD
Szlovákiába könnyen el lehet jutni vonattal, busszal vagy autóval. Budapestről autóval mindössze négy óra alatt elérhető az Alacsony-Tátra. Találkozunk Jasná sípályáin! 

Forrás: Jakub Vojtek

A cikk a Region Liptov támogatásával jelent meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek