Videó: Nézzetek körül a hamarosan nyitó győri élményfürdőben!

Rendhagyó bejárást tartottak a Győri Vízi és Élményparkban a június 17-én nyitó RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő első próbanapján. Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. vezérigazgatója vezette körbe a média munkatársait a hatalmas fürdőkomplexumban, ami a Modern Városok program 23 milliárdos támogatásából épült fel. Az eseményen a kisalfold.hu is jelen volt, cikkükben számoltak be az ott látottakról. Nézzetek körül!

A leghosszabb csúszda, amely a legtöbb hangulatfényekkel van ellátva, 200 méter hosszú, a vízbe érkezés pillanatában pedig azt is megtudhatjuk, mennyi idő alatt értünk le. A leggyorsabbak pontokat gyűjthetnek. 

Több mint húsz évet kellett várni arra, hogy elkészüljön a győri fürdő második üteme. Hat évvel ezelőtti tervezési folyamat ér véget hamarosan. Már csak két és fél hét van vissza a két és fél éves építkezésből, hangsúlyozta Kovacsics Imre. Most már tényleg csak az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy minden fürdőlátogató igényét kielégíthessék, legyen szó pihenésről, szórakozásról, egészségmegőrzésről vagy gyógyulni akarásról.

A leghosszabb csúszda 200 méter hosszúForrás: Csapó Balázs/kisalfold.hu

A hatalmas, japán hangulatú szaunavilág számos hangulatos kis zegzugot rejt. A belső szaunafogadó tér közepén egy negyven fokos gyógymedence, fent pedig pihenő tér és bár várja az érdeklődőket. A rehabilitációs részleggel az idősebb korosztálynak és gyógyulni érkezőknek szerettek volna kedveskedni, ehhez hatalmas belső gyógyvizes medencéket alakítottak ki, több pihenősarokkal.

Az élményfürdő rész több szinten kínál szórakoztatást, ahonnan a hatalmas panoráma ablakokon a Püspökvárra néző kilátás fogadja a vendégeket.

Az épület belterét nem csak a fürdő hét tengericsillag kabalája díszíti, hanem több méteresre növő élő növények, köztük banán és pálmafák is.

Külön gyermekbirodalmat is kialakítottak a kisebb látogatóknak. Itt Kodály Zoltánnak és módszerének állítottak emléket: a medencékben hangszerek locsolják a vizet, míg a falakon zenés játékok foglalják le a családokat.

Feltöltötték már a uszodai részben a 25 méteres úszó- és a kisebb tanmedencét is, amely egész évben nyitva tart, és gyógyúszásra is használható.

A kinti gyermekmedencében Bíró Lászlónak állítanak emléket a golyóstoll alakú vízipisztolyokkal. A Jedlik Ányos nevéhez köthető szódásszifont a többszintes csúszdatoronyba álmodták meg, amely éjszakánként a szivárvány színeiben pompázik a ledes kivilágításnak köszönhetően. A csúszókat 15 fős panoráma lift viszi a szintekre, közben futószalagon érkeznek a két és négy fős csúszógumik. Mellette a hatalmas dzsungel hangulatú vizes gyermekrész kapott helyet, amelyen ismerős figurák is felbukkannak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek