Videó: Így épül a Közép-Európában egyedülálló vízi csúszda Győrben

A győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő jelentősen átalakul, az elavult strand hamarosan látványos vízi komplexummá válik.

Forrás: Rákóczy Ádám/Kisalföld

Közép-Európa egyik legmodernebb csúszdája lesz a szódásszifont megformáló, hétszintes építmény, aminek a tetejére 30 fős lift szállítja majd fel a bátor csúszókat. A hatalamas csúszda megépítésének kezdeti szakaszáról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk; a fenti képen látható, hogy milyen most.

A négy- és kétszemélyes csúszda-matracokat egy elektromos szállító szalag juttatja fel a kiindulási pontra. Öt csúszda indul majd, négy indítószintről. A mai kornak megfelelően fény és hangeffektek, sebességmérés és beépített fényképezőrendszerek gondosoknak majd az élményekről. Az alábbi videóból pedig a részleteket is megtudhatjuk.

A Rába Quelle főépülete is teljes felújításon esik át, ott jelenleg belső csempézést végeznek a szakemberek. Mellette egy uszoda épül, ott már a nyomáspróbát végzik, a víztartást ellenőrzik. Meg van már a helye a gépészetnek, és a vendéglátóegységek helyszínei is hamarosan elkészülnek. Zajlik a lagúna medence kialakítása is, ami szintén látványos eleme lesz az élményparknak.

A vízi élménypark kivitelezése és a munkálatok a tervek szerint haladnak. A becslések szerint a projekt jövő tavaszra, áprilisra el is készül. A próbaüzemet követően pedig jövő nyártól már személyesen is élvezhetjük a komplexumot – írja a Kisalföld.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek