Két év után, két balatoni fürdővel bővült a hazai gyógyfürdők köre

Legutóbb két évvel ezelőtt bővült a hazai gyógyfürdők köre, idén ezúttal már két eddig is működő hazai fürdőnk kapta meg a gyógyfürdő minősítést, ráadásul mindkettő a Balatonnál található – olvasható a Termál Online oldalán.

Az egyik minősítést a Marcali Városi fürdő kaptaForrás: Facebook/Marcali Városi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

2020-ban a Tolna megyei Tamásiban található termálfürdő kapta meg a gyógyfürdő címet, most pedig egy Veszprém vármegyei és egy Somogy vármegyei fürdővel bővült a kör.

Az egyik a Balaton délnyugati részétől 14 kilométerre lévő Marcaliban található termálfürdő, ahol már eddig is minősített gyógyvíz várta a vendégeket. Akik viszont az év végi ünnepi időszakban keresnék fel a fürdőt, azoknak érdemes tudni, hogy december 19. és január 7. között zárva lesznek. 

A balatonfürdei Annagora Aquapark vélhetően bővülni fogForrás: Facebook/Annagora Aquapark

A másik fürdő, aki elnyerte ezt a minősítést, az nem más mint a balatonfüredi Annagora Aquapark. A fürdő eddig szezonálisan, csak a nyári strandidényben üzemelt, de a gyógyfürdő címnek köszönhetően most valószínű, hogy bővül a profiljuk.

A gyógyfürdő minősítést gyakran a termálfürdő szinonimájaként használják, de valójában az előbbi egy jogi kategória, amit egy hivatalos eljárás során lehet csak megszerezni. Gyógyfürdő lehet, ahol van gyógyvíz, gyógyiszap, vagy egyéb természetes gyógytényező, és ahol termálvíz, ásványvíz, vagy akár melegített közműhálózati víz révén fürdőgyógyászati kezeléseket biztosítanak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek