Hivatalosan is ezek lettek a legszebb strandok Európában

Egy új tanulmány feltárta azokat a helyszíneket, amelyek leginkább megjelennek a közösségi média felületén. Mára ugyanis a nyaralásunk részévé vált, hogy tudatjuk, hogyan és hol nyaralunk, ami azt jelenti, hogy a legtöbben közzé tesszük az Instán, milyen gyönyörű helyeken járunk.

A The Thinking Traveler tanulmánya kiderítette, mely európai strandok a leggyakoribb Insta-barát képek. A jelentés lényegében összesítette azoknak az Instagram-bejegyzéseknek a számát, amelyek minden strandról hashtaget tartalmaznak, így ki is derült, hogy mely strandok a legalkalmasabbak arra, hogy a nyaralók megmutassák a barátaiknak.

A rangsorban az 1. helyen  a franciaországi Normandiában található Étretat beach áll, amely fehér kavicsairól, smaragdvizeiről, szikláiról és a 70 méter magas hegyes sziklájáról, a „The Needle"-ről (jelentés: tű) ismert. Ami a partvonalakat illeti, Étretat elképesztően látványos.

Étretat homokos partján a strancolók fantaszktikus sziklaképződmények között pihenhetnekForrás: Hemis via AFP/MAURICE Stéphane / Hemis.fr/Maurice Stephane / Hemis.Fr

A listán a 2. helyet az angliai Dorsetben található Durdle Door szerezte meg, amely a Jurassic Coast ikonikus szakasza, és amely 10 000 éves mészkő partjáról híres. Mind az Étretat, mind a Durdle Door leginkább sziklaképződményei miatt ilyen népszerű. 

A Durdle Door különleges sziklakapuja alatt akár át is úszhatnak a strancolókForrás: Image Source via AFP/Ben Pipe Photography

A The Thinking Traveller rangsorának 3. helyét a szardíniai La Pelosa beach foglalja el, amely hatalmas kiterjedésű fehér homokjáról és ragyogó vizéről híres.

Szardínia La Pelosa strandja álomszép, többek között a kristálytiszta vízének köszönhetőenForrás: Hemis via AFP/MORANDI Bruno / hemis.fr/Morandi Bruno
Ime, a sorrend, melyek a legnépszerűbb Insta-barát európai standok
1. Étretat beach, Franciaország (406 321 bejegyzés)

2. Durdle Door Beach, Egyesült Királyság (265 276)

3. La Pelosa strand, Olaszország (109 135)

4. Torre Lapillo, Olaszország (95 083)

5. Navagio Beach, Görögország (80 824)

6. Cala Luna, Olaszország (75 012)

7. Punta Prosciutto, Olaszország (74 102)

8. La Concha strand, Spanyolország (72 114)

9. Playa de Muro tengerpart, Spanyolország (70 831)

10. Porto Katsiki tengerpart, Görögország (55 496)

A jelentéséről itt tájékozódhattok részletesebben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek