Mikor nyitnak a budapesti strandok?

"Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár..." – szól a jól ismert slágerben, és most hogy beköszöntött a várva várt jó idő, már csak napok kérdése és végre nyitnak a budapesti strandok is. Hogy pontosan mikor, annak jártunk utána! 

Ezen a nyáron a fürdők is visszatérnek a rendes kerékvágásba, ez azt jelenti, hogy már nem a járványhelyzet szabja meg, hogy mikor nyitnak a strandok, hanem az időjárás és a hagyományok. A Termálfürdő oldalán összegyűjtötték, hogy mely strandok vannak már nyitva, illetve melyek azok, amelyek még májusban kinyitnak. Mi most mutatjuk a legnépszerűbb budapesti strandokat és a nyitási dátumokat, hogy kiderüljön, mikortól élvezhetjük a felhőtlen csobbanást. 

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Május 7-én megnyitott, és egészen augusztus 31-ig élvezheti a nagyközönség a szecessziós stílusban épült fürdőt, Budapest egyik legpatinásabb műemlékfürdőjét. A strandterületen a hullámszolgáltatás, az élménymedencében a nyakzuhany, és a víz alatti derékmasszírozó nem üzemel, valamint műszaki okok miatt határozatlan ideig nem elérhető a gyógyvizes kádfürdő és a szénsavas kádfürdő. A fürdőt a nyár végén bezárják, hogy mekezdhessék a felújítási munkálatokat. A teljes árú napi belépőjegy hétköznap 5900 forint, hétvégén 6200 forintba kerül. 

A Gellért fürdőt még augusztus végéig élvezhetik a látogatókForrás: Facebook/Szt. Gellért Gyógyfürdő

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

A margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely lehetővé tette a szabadban való strandolást. Április 29-től a Margaréta medence és az élménymedencék már nyitva vannak, a hullámmedence, a strandmedence, a termálmedencék és a csúszdák várhatóan május 28-tól nyitnak. A felnőtt belépő hétköznap 2600 forint, hétvégén 3100 forintba kerül, de kaphatók délutáni és családi kedvezményes belépők is.

A Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő újra várja a lubickolni vágyókat - illusztrációForrás: palatinusstrand.hu

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Budapest legfiatalabb strandja, a Paskál Gyógy- és Strandfürdő 2016 júliusában fedett fürdő résszel bővült, így egész évben nyitva tartó termálfürdővé vált. Jelenleg már külön strand- és úszómedence üzemel a területén, és 2018 óta egy új melegvizes medence került kialakításra. A strand már április 30-tól nyitva tart, a felnőtt napi belépőjegy hétköznap 2900, hétvégén 3200 forint, de 2100 forintért két órás és esti belépőjegy is vásárolható. 

A Paskál fürdőben már külön úszó és strandmedence is üzemelForrás: Facebook/ Paskál Gyógy-és Strandfürdő

Aquaworld Resort Budapest

Budapest legmodernebb fürdőkomplexuma összesen 19 kül-és beltéri medencével és csúszdákkal várja a pihenni és szórakozni vágyó vendégeket. A szezonálisan üzemelő strandmedencék nyitása: 2022. május 14. Május folyamán az összes csúszdát szakaszosan felújítják, a dátumokról bővebben itt olvashat. A strand területén két gyermekmedence, egy 25 méteres úszómedence, nyugágyak, játszóterek, minigolf, trambulin, illetve Magyarország legnagyobb vizes játszótere, az Aqua Spray Park kapott helyet. Az egész napos felnőtt belépőjegy 7400, a 3 órás jegy 5200 forintba kerül. 

Az Aquaworld Budapest nyáron a családok egyik legközkedveltebb helyeForrás: aquaworldresort.hu

Csillaghegyi Fürdő és Strand

A régi Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda 2018-ban megújult és 11 medencés fedett fürdővel és szaunavilággal bővült. A strand területén egy 33 méteres úszómedence, egy strandmedence – melynek vize 145 cm-től fokozatosan mélyül egészen 240 cm-ig – várja a strandolókat, és egy gyermekmedence, melyben csúszda teszi változatossá a pancsolást. A strand várhatóan május 28-tól nyitja meg kapuit, a felnőtt belépő minden zónába hétköznap 3800, hétvégén pedig 4100 forintba kerül. 

Csodálatos a kilátás a felújított Csillaghegyi panoráma medencébőlForrás: Facebook/Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Pesterzsébeti Fürdő és Strand

2019. július 10-én megnyitották a strandrészt is, így a fővárosiak egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőnek örülhetnek. A szezonálisan üzemelő strandmedencék (egy 25 méteres úszómedence, hullámmedence, élménymedence, gyerekmedence) május 28-tól várják a vendégeket. A felnőtt belépőjegy hétköznap 2900, hétvégén 3200 forintba kerül. 

Május végétől itt is élvezhetjük a csobbanástForrás: termalfurdo.hu/Pesterzsébeti Fürdő

Pünkösdfürdői Strandfürdő

A Dunához közel fekvő, fákkal borított, rózsalugasok között fekvő strandfürdő nyitására még kicsit várni kell, ugyanis a tervezett nyitás időpontja június 11-12 (időjárás függvényében). Minden medence vízforgató berendezéssel van ellátva, és a 2003-as felújítás során élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítették a fürdőszolgáltatások körét. Az idei árlistát még nem hozták nyilvánosságra, tavaly a strandon mindössze 2000 forintért élvezhették a látogatók a felhőtlen csobbanást. 

A strand júniustól várja a látogatókatForrás: termalfurdo.hu/Pünkösdfürdői Strandfürdő

Római Strandfürdő

A főként fiatalok és családok által látogatott Római Strandfürdő három medencével és öt csúszdával várja a strandolókat a nyári hónapokban. A Strandfürdő 2022. június 12.-től (időjárás függvényében) nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig jatszóparadicsommá vált. A csúszdaparkban találunk rafting, kamikaze, turbó, családi és gyermekcsúszdát. Az idei belépőjegyek ára még itt sem ismert, tavaly a felnőtt belépő hétköznap 2500, hétvégén 2800 forintba került.

A Római Strandfürdőn csúszdapark várja a strandolókatForrás: romaistrand.hu

Dagály Fürdő

A Dagály Gyógy- és Strandfürdőben nyolc különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes zöld környezetben, dunai panorámával. A strand területén található két nagy méretű termál ülőmedencét átépítették négy modern vízszűrő-forgató berendezéssel ellátott medencévé, melyek gyermek-, termál-, ülő-, élmény- és oktatómedencékként üzemelnek. Az élménymedence számos szolgáltatást – sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók – nyújt a fürdeni vágyóknak. A Dagály termálmedencéiben nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz található, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős. A szezonálisan üzemelő strandmedencék tervezett nyitása: 2022. május 15.  A felnőtt belépőjegy hétköznap 2500, hévégén 2900 forintba kerül. 

A Dagály Fürdő kültéri medencéiForrás: Dagály Fürdő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek