A Balaton titkait tárja fel az idei nyár strandkönyve

A Balaton legnagyobb rejtélyei címmel megjelent a Tó-retró blog szerzőjének, Glázer Tamásnak a legújabb könyve, amelyben könnyed sztorikon keresztül ismerkedhetünk meg a tavat övező érdekességekkel. A kiadvány a Balaton titkait kutatja, ugyanis kedvenc tavunk napjainkig sok érdekes titkot, értékes fémet, különleges történetet és legendát őriz. 

Balatoni napozó - Tó-retró blogForrás: Fortepan

A szerző a könyvben arra vállalkozott, hogy egy csokorba gyűjti az elmúlt négy évben felkutatott balatoni rejtélyeket és történeteket. A hosszas kutatómunkának ez a könyv lett az eredménye, amelyből megtudhatjuk, hogy miért nem hozzák felszínre a Balatonban rejtőző aranyat, milyen városok bújnak meg a tó felszíne alatt és hova tűnt az egykoron oly legendás tihanyi visszhang. Megismerhetjük az elmúlt 70 évben született grandiózus terveket, amelyek tó alá fúrt alagutakról, műszigetekről és alpesi sípályákról regélnek. Bekukkantunk néhány poros régi aktákba, amelyek a tó körül történt megmagyarázhatatlan haláleseteket és legnagyobb természeti csapásokat veszik sorra.

Az ide év STRANDKÖNYVE - könyvfotóForrás: toretro.hu

A könyv célja a könnyed szórakoztatás, ugyanakkor minden egyes sorát komoly kutatómunkával ellenőrizte a szerző. Könnyed olvasnivaló annak, aki szereti a Balatont és szeretne többet megtudni a magyar tengerhez fűződő történetekről. További információkatt a Tó-retro blogoldalon találtok

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek