Itt a világ első légi strandja

Tizenhat fényűző, vizen lebegő villa, 70 méteres édesvízű medence és gyógyfürdő, étterem egy 100 éves épületben, mindez pedig egy privát szigeten a Karib-tengeren. Jól hangzik, nem igaz? Már csak egy dolog hiányzott, egy strand a tengerparton, ahol most megépült a világ első légi strandja – olvasható a CNN oldalán.

A légi strandot 9 hónap alatt építették fel a Karib-tengerenForrás: Facebook/ Bocas Bali Luxury Villas

A panamai Bocas Del Toro tartományban lévő, csak felnőtteket fogadó üdülőhelyen található a Kupu-Kupu nevű – az indonéz pillangó szóból kölcsönzött – strand, amely körülbelül 27 méter hosszú és 6 méter széles. A víz feletti cölöpökre épült lebegő strandon, amelyet egy 10 méter hosszú fa sétány köt össze a szigettel, fehér homok, pálmafák, nyugágyak és egy bár várja a vendégeket. A vízhez zöld kvarccsempés lépcsők vezetnek, ahol a vendégek sznorkelezhetnek és kajakozhatnak, és más, nem motorizált vízi sportokat is kipróbálhatnak.

A vendégeknek tetszik az új lebegő strand, ahonnan a naplementét figyelhetikForrás: Facebook/Bocas Bali Luxury Water Villas

A Bocas Bali szállodakomplexum tulajdonosa, Dan Behm szerint a tervezéskor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az építkezés ne legyen negatív hatással mangrove-fákra, a korallokra vagy a környező tengeri élőlényekre. Az utazók elsőre azt gondolhatják, hogy ez egy ugyanolyan mesterséges strand, mint amilyen a világ minden táján található, de Behm azt állítja, hogy alapos online keresések után sem találtak másik, víz feletti cölöpökre épült strandot. "Több úszó strandról tudunk a világon (ahol a strand közvetlenül a víz tetejére épült), ami nálunk is sokkal egyszerűbb lett volna, de a mi esetünkben ez nem volt lehetséges, mert kárt tett volna a mangrove-fákban és a korallokban" – mondja.

Az úszó villák saját medencével és üvegpadlóval rendelkeznekForrás: Facebook/ Bocas Bali Luxury Water Villas

Behm szerint szinte az egész strandot kézzel építették fel, nagyon kevés modern gépet használtak, mindössze 9 hónap alatt elkészült. A fehér homok helyi eredetű és könnyen karbantartható, a pálmafákat hordókba ültették, így nem zavarja a természeti környezetet. A vendégek eddig nagyon pozitívan fogadták az új strandot. A komplexum területén található villák közül néhány saját medencével rendelkezik, és van olyan is, amelyik üvegpadlóval készült, így a vendégek megtekinthetik a tenger élővilágát. Az új bambusz faházak még fejlesztés alatt állnak, de idén már ezek is megnyitnak. A Bocas Balit 100%-ban fenntartható és környezetbarát üdülőhelyként reklámozzák – a vízgyűjtő medencék 100 000 gallon esővizet tárolnak, míg az áramot napelemekkel állítják elő. Az árak éjszakánként 1100 USD-tól (kb 340.000 Forint) kezdődnek all inclusive ellátással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek