Ezért a tengerparti strandért rajong Lady Gaga

Lady Gaga énekes-dalszerző és színésznő egy Instán közzétett képének köszönhetően világhírűvé vált egy homokfövenyes strand. Azok pedig, akik még nem hallottak róla, miután megnéztek róla egy rövid filmet a legnagyobb videómegosztón, már el is döntötték, mi lesz a következő úti céljuk: Ausztrália.
Teljesen megértjük, nézzétek milyen döbbenetesen szép hely! 

 A csodálatos strandot Twilight Beachnek hívják. Csak hogy el tudjuk helyezni a térképen: a kontinens délnyugati részén, Esperance városa közelében található. A város egy öbölben bújik meg, ahonnan Ausztrália egyik legvarázslatosabb panorámája nyílik, valamint az egész ország legfehérebb strandjai követik egymást - olvasható a Siviaggia.it oldalán.

Ezek közé tartozik a Lady Gaga által említett Twilight Beach, vagyis Alkonyat-öböl is, ahol a fehér homokföveny a türkizkék vízzel találkozik. De különlegességét – ami egyben a világ egyik legszebb strandjává is teszi – a tengerbe nyúló sima, rózsaszín gránitsziklák adják, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy Ausztrália egyik legfestőibb partja.

Ez a Twilight Beach, aminek szépségén Lady Gaga is elámultForrás: Philip Ho/Shutterstock

A part ezen részén fut végig a kontinens egyik leglátványosabb útvonala is, a Great Ocean Trail, ami 17 km hosszú, és minden évben a túra és a kerékpározás szerelmeseinek Mekkája. Az út hátralevő része bokrokkal és alacsony fákkal teli tájon folytatódik, amíg el nem éri a híres Rózsaszín-tavat, amelynek egyedi színe sok turistát csalogat.

A Hillier-tó látványa is bámulatosForrás: Yodaobion/Wikipedia

Egy másik közeli strand, a Lucky Bay pedig Ausztrália legfehérebb homokjával dicsekedhet. Nagyon híres az ott felbukkanó kengurukról, amelyek a homokba fekve napfürdőznek. Ilyen jelenetet Ausztráliának csak ezen a részén lehet látni, szemben a tenger kristálytiszta, átlátszó vízében pedig delfinek ugrándoznak. Esperance partja tehát szokatlan és egyedülálló tájakkal büszkélkedhet, nem csoda, hogy Lady Gagát is lenyűgözte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek