Végérvényesen bezár Ausztrália egyik legérdekesebb étterme

Az Adelaide-ben található Orana étterem konyháját Jock Zonfrillo séf vezette, és olyan őshonos alapanyagokkal dolgozott, az ausztrál bennszülöttek kultúráját és a vadon ehető kincseit alapul véve, amilyennel más étterem még nem próbálkozott.

Forrás: Jock Zonfrillo / Facebook.com

Amint Jock Zonfrillo elmondta, a bérletük hamarosan lejár és a jelen szigorítások őket is térdre kényszerítették. Ezért aztán nem tudnak tovább üzemelni, és végleg bezárnak. A bizonytalan helyzet miatt az Oriana 2.0 lehetőségében sem gondolkodnak. A séf a későbbiekben a tudományos gasztronómiai munkájára koncentrál majd - olvasható a Gambero Rosso étteremkalauz weboldalán.

A szakemberek szerint azért nagy veszteség az étterem végleges bezárása, mert nincs még egy olyan vendéglátóhely és séf a szigetországban, aki ilyen szaktudással nyúlt volna hozzá a helyi alapanyagokhoz, mint az Orana-ban történt.

A küldetésem nem más, mint beilleszteni a modern időkbe a valódi, hamisítatlan ausztrál szakácsművészetet, technológiákat, amiket az ország 60 000 éves civilizációjának köszönhetünk – mondta 2018-ban a skót születésű, olasz felmenőkkel bíró topséf, aki most az ausztrál Master Chef műsor egyik zsűritagja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek