Nem mindennapi víziparadicsom épül a gyerekeknek a Gyulai Várfürdőben

Elkezdődött a Gyulai Várfürdőben az új gyermek-víziparadicsom építése, amely 1 milliárd 49 millió forintból legkésőbb a nyári szezonkezdetre, június 15-re elkészül – mondta kedden az MTI-nek Kun Miklós vezérigazgató.

Minden korosztály megtalálja itt a felüdülést, nyár elejétől viszont a kicsik örülhetnek leginkább az újdonságoknak

Forrás: Gyulai Várfürdő/Facebook

Két nagy fejlesztést is terveznek: a 2001-ben épült szabadtéri gyermekmedencét már elbontották, és elkezdődött az új, az előzőnél mintegy kétszer nagyobb vízfelületű víziparadicsom kivitelezése. Itt egyszerre kétszázan férnek majd el, külön részben fürdőzhetnek a legkisebbek, az óvodás korosztályt 11, a 6-14 éveseket 53 élményelem várja majd.

Lesznek csúszdák is, amelyeket Törökországból szereznek be, és amilyenek Közép-Európában is csak néhány helyen vannak" – fogalmazott a vezérigazgató.

A másik nagy fejlesztési terv a jelenlegi favázas szerkezetű wellnessrész elbontása, és egy új termálpalota kialakítása. Emellett bővítenék az öltözőket, és új éttermi szolgáltatásokat alakítanának ki a főépületben. Az engedélyes tervek várhatóan még januárban elkészülnek, a kivitelezés legkorábban ősszel kezdődhet meg. Cél, hogy az csak maximum egy nyarat, a 2023-ast érintse.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek