Új, digitális látványelemekkel készül a gyulai vár

  A gyulai vár kiállítása három attrakcióval bővült. Az első egy narrált dioráma, ami fényvetítéssel idézi meg az 1566-os ostromot, a másik egy kiterjesztettvalóság-alapú installáció, a harmadik pedig az 1566-os és az 1690-es évekbeli várat és környezetét megidéző videó.

  Forrás: Gyulai Vár / Facebook.com

  A történelmi rekonstrukciójú 3D-s videókat a pécsi Pazirik Kft. készítette el. Az azonos kameranézetből látható filmek azt mutatják be, hogyan nézett ki a vár és környéke az 1566-os ostrom előtt, valamint 1690-ben, azaz a török hódoltság után - olvasható a Turizmus.com oldalán.

  A Modellab Stúdió készítette a fényfestéssel és narrációval is ellátott, háromszor másfél méteres, 200 figurás makettet a 16. századi várról. A makett bemutatja a vár kiterjedését, az egykori palánkerődítmény-rendszert és a két hónapon át tartó ostromot is.

  A harmadik élményelem, a kiterjesztettvalóság-alapú installáció központi eleme pedig egy 17. századi hajdúpuska, melyet egy helyi szakember, Czene Béla készített el. Ezt végül összekötötték egy számítógéppel, így amikor a látogatók a puskát mozgatják azt látják, hogyan nézhetett ki a 16. században a huszárvár és környéke.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!