Új, modern lelátót kapott a Gyulai Várszínház

A Gyulai Vár 515 éves udvarán működő Várszínház színpadát korszerűsítették, melynek során új, modern lelátó épült. A tribün építésénél különösen fontos szempont volt, hogy gyorsan építhető és rugalmas megoldást találjanak, így a gyors felépítés nem akadályozta a múzeum látogathatóságát. A lelátón 300 fő tud helyet foglalni.

A nézők most már erről az új lelátóról élvezhetik az előadásokat az egyetlen, épen megmaradt síkvidéki gótikus téglavárunkbanForrás: Gyulai Vár/Facebook

A Gyulai Várszínház új lelátójának kialakításánál a műemléki védettségű belső udvar korhű építészeti sajátosságait figyelembe véve mérnöki pontosságú szerkezetet terveztek, majd építettek meg. Mind a tervezés, mind az építés során kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy az egyéb helyiségek könnyen megközelíthetőek legyenek.

A közel 200 négyzetméter alapterületű lelátó minden speciális szempontnak eleget tesz, az egyedileg ide tervezett tribün a Várszínház belső, korhű kialakításához igazodik.

A lelátón úgynevezett box seat-eket, vagyis automatán felnyíló székeket alkalmaztak. A székek ezen tulajdonsága növeli a közlekedésre szánt helyet, így amellett, hogy hozzájárul a nézők magasabb komfortérzetéhez, nagyobb sorközök állnak rendelkezésre a lehetséges menekülési útvonalak szempontjából is. A lelátó oldalára – a még nagyobb biztonság érdekében – speciális gyerekbiztos korlátot helyeztek el. Az építés során hozzávetőlegesen 12 tonna állványanyagot használtak fel, amelyet mindössze egy-két nap alatt felépítettek a tapasztalt szakemberek – írja a magyarepitok.hu.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek