Négyévszakossá alakítják a Gyulai Várfürdőt

A kapacitás bővítésének és szolgáltatás színvonalának javítása a célja a Gyulai Várfürdőnek. A várhatóan másfél évig tartó beruházás 2023 végére fejeződhet be. Kun Miklós vezérigazgató kifejtette, a tervek szerint 2022 őszén induló beruházás során duplájára növelik a gyerekparadicsom területét és új élményinstallációkat szereznek be, amelyekkel elsősorban a gyerekes családoknak igyekeznek kedvezni.

Az ország egyik legszebb fürdője kap esélyt a megújulásraForrás: varfurdo.hu

Átalakítják és növelik a termálvizes medencék felületét is, amellyel a fürdő másik fő célcsoportját, a gyógyulni vágyó idősebb korosztályt célozzák meg. A fejlesztés harmadik része a főépület átalakítását jelenti, ott egy medical wellness központot hoznának létre a vendéglátóterek és öltözők bővítése és fejlesztése mellett. Ezáltal négyévszakossá tehető a fürdő, és az itt töltött vendégéjszakák száma is növelhető 3-4 napról akár két hétre is – közölte Kun Miklós.

A beruházás során átalakítanák a jelenleg a várfürdőben zajló reumatológiai szakrendelést is. A kezelések maradnának a jelenlegi helyükön, a vizsgálat és a gyógytorna azonban beköltözne a kórház területére. A beruházás révén a várfürdő középtávon is a régió egyik elsőszámú turisztikai attrakciója maradhat, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek