Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása

Korábbi hírünkben mi is beszámoltunk arról, hogy november 1-én tűz keletkezett a Tamásiban lévő termálfürdő tetőszerkezetében. Most viszont megkezdődött a termálfürdő helyreállítása.

A Tamási Termálfürdő öt termálmedencéjével és egyéb szolgáltatásaival nyújt gyógyulást a vendégeknekForrás: tamasi.hu

"Elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák" – mondta Sándor Zsolt, az üzemeltető Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője. A kár mértékéről később adnak tájékoztatást.

A tűz az épület tetején mintegy 500 négyzetméteren égett, de bíznak abban, hogy a tető fa tartószerkezete nem sérült meg - tette hozzá.

A létesítmény határozatlan ideig zárva tart; a fejlesztési vezető szerint nem zárható ki, hogy néhány hét múlva kinyitják azokat a részeket, amelyek sértetlenül maradtak.
Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője közölte, hogy a tűzvizsgálat jelenleg is tart. A tulajdonos tamási önkormányzat 2011-ben csaknem másfél milliárd forintos beruházással bővítette és korszerűsítette a létesítményt, amelyet évente több mint százezer vendég keres fel, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek