Új élménymedencét és látogatóközpontot építenek Cserkeszőlőn

Felújították a ponyvacsúszdát, a gyógyászati részlegen megújultak a tangentor kádak, és biztonsági korlátokat szereltek fel a fürdőzés és közlekedés biztonsága érdekében. Mindemellett új térburkolatot kapott a főbejárat előtti rész, új pihenőpadokat telepítettek, és magaságyásokat alakítottak ki – olvasható a Termál Online cikkében, amelyben Varga Attila, Cserkeszőlő polgármestere beszélt az idei évi fejlesztésekről és a fürdővel kapcsolatos tervekről.

Európában állítólag csak itt található kétpályás ponyvacsúszda, amely ráadásul a leghosszabb is a kontinensenForrás: Cserkeszolofurdo.hu

Az interjúból kiderül, hogy tovább bővül a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ szolgáltatásainak köre, amelynek része, hogy október 1-től ismét a hét minden napján fogadja reumatológus szakorvos a betegeket legalább heti 24 órában. Ha pedig megkapnak minden engedélyt és lezajlik a szükséges orvosi eszközök beszerzési eljárása, akkor hamarosan elindítják a kardiológiai szakrendeléseket is, amellyel a polgármester szerint kezdetét veheti "Cserkeszőlő gyógyászati turizmussal kapcsolatos hosszútávú, tudatos fejlesztése".

Téliesített gyógymedence pálmákkal ölelveForrás: Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ / Facebook

További terv, hogy az idei év végéig helyreállítják a Touring Szálloda és a Napsugár étterem közötti folyosót, jövő év elején pedig megkezdik az új, nagy vízfelületű élménymedence tervezési munkálatait, amelyet 2023-ban terveznek átadni.

A cserkeszőlői medencéket a fővárostól 127, Szegedtől 82, Kecskeméttől 42 kilométerre találjákForrás: Cserkeszolo.hu

Nagyösszegű, jelentős beruházásnak ígérkezik a jövő év elején megkezdődő látogatóközpont és a Szinyei Merse kúria parkjának megépítése. Így ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre már egy megújult környezetben fogadhatják a hamarosan műemléki védettség alá kerülő épületbe betérő látogatókat, és a már műemléknek számító Szinyei Merse borospincében poharazgatni vágyó vendégeket.

Forrás: Hungaricana közgyűjteményi portál
Egy termálközség Tiszazug szívében, ahonnan talán ön is kapott képeslapot
Kedves gyerekkori emlékeim a nyaralós képeslapok. Tudják, azok a négyfelé osztott lapok, amelyek egyik részében piros muskátlis virágágyást, a másikon a falu templomtornyát, a harmadikon a községházát, a negyediken pedig - ha fürdő is volt a településen - kékcsempés medencéket ábrázoltak. Utóbbiak voltak a kedvenceim, képes voltam hosszú percekig nézegetni. Beleképzeltem magam a medencékbe, nézelődve lógáltam lábamat nagymamámmal a ruhaakasztós padok egyikén, és képzeletben felfújhatós strandlabdát dobáltam nagypapámnak a füvön, aki hajlott kora miatt mindig csak ülve labdázott velem. Imádtak Cserkeszőlőre járni, én meg imádtam hallgatni, ahogy mesélnek a medencékről, a nagypapámat gyógyító barna melegvízről, az egykori kertmoziról, és a fabungalókról, ahol az őszi estéken azért már cidrizni lehetett. Olvassanak tovább erre!

 

 

 




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek