Három stresszoldó hatású, termálvizes gyógyfürdő, ahol jó érzés megpihenni

Magyarország gyógyvizekben gazdagsága világviszonylatban is jelentős, számos, különféle kémiai összetételű és gyógyhatású termálvizet találunk az országban. Mintegy 150 melegvizes gyógyfürdőnk van, és ezek egyik csoportját a jódos-brómos vizek alkotják.

Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas. A jód emellett keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, mindezen túl pajzsmirigy alulműködésre is javallott. A bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert, és segíthet megoldani az alvásproblémákat. Magyarországon 19 gyógyfürdő vize tartalmaz jódot, ezek közül messze a legnagyobb mennyiségben a hajdúszoboszlói és a zalakarosi termálvíz, Budapesten azonban ebből a szempontból a pesterzsébeti jódos-sós termálvizű gyógyfürdő számít egyedülállónak.

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum, ahova nem csak a gyógyvíz miatt érdemes menni

A gyógyfürdő csarnokában három fedett 32, 36, 38 Celsius fokos gyógyvizes medence közül választhatunk, valamint négy nyitott gyógymedence van az udvaron, ahol különböző attrakciók teszik változatossá a fürdőzést.

Hungarospa, HajdúszoboszlóForrás: Shutterstock / Készítette: aijaphoto

Persze a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum nem merül ki a gyógyvizes medencékben. Van egy tradicionális strandrész is, mediterrán tengerparti medencével, Aquaparkkal, csúszdaparkkal és csónakázó tóval. A gyógyfürdő minden nap reggel 7 és 19 óra között tart nyitva, ahova a teljesárú belépő 2800, a nyugdíjas és diák pedig 2300 forint. Ha 16 óra után érkezünk, spórolhatunk egy kicsit, a felnőtt belépő ilyenkor pl. 2200 forint.

Hungarospa, HajdúszoboszlóForrás: Hungarospa Hajdúszoboszló / Facebook.com

A zalakarosi élményfürdő, ahol éjszakai bulikat is rendeznek

A Zalakarosi Fürdő nemzetközi hírű gyógylétesítmény. Gyógyvizes beltéri és kültéri élménymedencéiben mindenféle vízi attrakció, vadvízi sodrás, vízernyő, nyakzuhany és pezsgőfürdő teszi izgalmassá a fürdőzést. Időnként éjszakai bulikat is rendeznek, amikor különleges víz alatti fénytechnikával világítják meg a medencét.

A Zalakarosi Fürdőben remek programokkal készülnek a Halloweenre!Forrás: Meszaros Renato

Szeptember 20-tól az év végéig kedvezményes jegyárakkal számolhatunk, például a teljes árú napijegy így 4800 forint helyett 3900 forint lesz. A külső termálmedencék csak november 2-ig látogathatók, a belső medencék azonban télen-nyáron nyitva tartanak. Szeptember 19-ig reggel 9 és 19 óra között látogathatjuk a fürdőt, szeptember 20-tól pedig egy órával korábban, már 18 órakor bezárják.

A Budapesten egyedülálló jódos-brómos fürdő Pesterzsébeten

A Budapest 20. kerületét alkotó, Pesterzsébet Dunaparti részén található a fővárosban egyedülálló, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó pesterzsébeti fürdő. A 2019-ben felújított fürdő fedett terében tíz medence használható, melyek között van jódos-sós vizű termálmedence, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, míg a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence.

Forrás: Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő/Facebook

A teljes árú belépő a fürdő egész területére hétköznap 3600, hétvégén 3800 forint. A komplexum minden nap 8 és 20 óra között tart nyitva. Jegyárakról bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek