Ezért nem épül szabadstrand az Öreg-tavon

Hatalmas pusztítást végzett az óriási jéggel tomboló, július 9-i vihar Tatán. A megyében tevékenykedő hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok még aznap 24 káreseményhez vonultak ki, főként fakidőléshez, ágleszakadásokhoz és jégverés okozta tetősérülésekhez, valamint néhány esetben vízszivattyúzáshoz – számolt be honlapján a város.

Keresztelő Szent János szobra a hattyúetető sziklán a tó medrébenForrás: Pasztilla aka Attila Terbócs/Wikipedia

Mint írják, eddig több mint 100 bejelentés érkezett az önkormányzathoz a magántulajdonú házakon történt sérülések miatt. 75 helyszínre személyesen is kimentek az önkormányzat munkatársai és felmérték, hogy miben tudnak azonnali segítséget nyújtani. 15 helyszínen, ahol erre rászorultak, a város segítséget nyújtott a tető fóliázásában, a cserepek, palák cseréjében és a további károk enyhítésében. 25 helyszínen szakmai segítséget és eszközöket biztosítottak az azonnali kárenyhítésre. A pályázatot a város 100 millió forintot meghaladó kárigénnyel nyújtotta be. Kiemelik, hogy mivel a magánházak esetében nincs lehetőség vis maior támogatás igénybevételére, ezért költségvetési átcsoportosítással kellett a szükséges forrást biztosítani a segítségnyújtásra.

Emiatt többek között az idén nyárra betervezett Öreg-tó melletti szabadstrand létesítésére elkülönített összeget is erre a célra fordítja az önkormányzat.

A strand nyitásával kapcsolatos beruházások egyelőre leálltak, azokat várhatóan csak ősszel, illetve a következő évben valósítják meg – írja a kemma.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek