Családias, de patinás hangulatot idéző stílusban nyílt meg Tata egyik legszebb étterme

Tata legkedveltebb turistaútvonalán, a természettől körbeölelve, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján található a Platán Bisztró és Udvarház. Névadója pedig egy 232 éves platánfa, ami hűs árnyékot vet a teraszára. Ez az étterem a kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett, és teljes mértékben megújította önmagát – olvasható az étterem honlapján.

Forrás: Platán Restaurant & Café / Facebook.com

Mind stílusában mind koncepciójában megújult a Platán Udvarház és a Platán Bisztró is, hogy minél szélesebb körben ki tudják szolgálni a vendégeiket. A bisztró nyár elején indult el, és szezonális, helyi alapanyagokból készült fogásokat kínál. Az Udvarházhoz kapcsolódó fine dining étterem pedig ősztől nyitja majd meg a kapuit, és kifinomult, elmélyült gasztronómiai élményt ígér.

A konyhán Pesti István, Michelin-csillagos séf álmodja meg az ételsorokat, aki korábban a budai Tantinak is csillagot hozott. 2017-ben a Gault&Millau kalauz az év konyhafőnökének választotta, vezetése óta a Platánt pedig folyamatosan jegyzik a Dining Guide toplistáján.

Az Öreg-tó partján, a vár és az Esterházy Kastély között álló épületkomplexum új stílusát Varró Zoltán, Gold Key Award-nyertes designer-belsőépítész valósította meg. Ahogy a fotókon is látható, a hangulat családias, de míg az Udvarházban, főleg a reggelizőben, az egykor itt élő Esterházy-család szellemi öröksége jelenik meg, és a 12 szobát illetve egy lakosztályt a természetközeliség, az erdők és a víz tónusai jellemzik, addig a bisztró tereiben dominál a barna szín, és az ezüstös víztükröt idéző felületek.

Forrás: Platán Restaurant & Café / Facebook.com

A nemzetközi trendeket követve a várárok környezete is megújul. Ha minden a tervek szerint halad, őszre már igénybe is vehetik a vendégek az Udvarházhoz kapcsolódó rekreaciós tereket, amiket a műemlékvédelem által jóváhagyott tervek szerint alakítanak ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek