Sikeres volt a Rác fürdő árverése, megvan a tulajdonosjelölt

  Sikeres licitálást követően a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei (BGYH) Zrt. szerezheti meg a Rác fürdő ingatlanjait - adja hírül a turizmus.com.

  A Rác fürdő épületeForrás: Wikipédia / Készítette: misibacsi

  A Rác fürdőre és a mellé épített 67 szobás szállodára még márciusban hirdetett nyilvános árverést az ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A kikiáltási ár valamivel több mint 5 milliárd forint volt, az árverésen való részvételhez megfizetendő előleg összege 254,4 millió forint. Az értékesítési eljárást május elsején ismét meghirdették gyakorlatilag ugyanazon feltételekkel. A legutóbbi liciten egyedüli indulóként szerezte meg az ingatlanokat a BGYH. Arról, hogy az elővásárlási joggal rendelkezők (az állam és az I. kerület) akarnak-e élni a jogukkal, 30 napos határidővel kell nyilatkozni, de amennyiben az állam nem kíván élni ezzel, akkor a BGYH megkezdheti a fürdő felújítási munkálatainak tervezését.

  A fürdő felújításáról és az ahhoz kapcsolódó szálloda építéséről húsz évvel ezelőtt, még 2002 májusában döntött a Fővárosi Közgyűlés. Akkor olyan konstrukciót fogadtak el, hogy a műemlék jellegű fürdőépület felújítása mellett a szomszédos két telken szálloda épüljön.

  Az első felújítási terveket Kaszab Ákos jegyezte, majd 2007 elején újjáalakult a felújítás tervező csapat, a munkálatokat Dévényi Tamás, Kis Péter és Pethő László építészek vették át, és 2010-re kulcsrakészen is állt a fürdő és a szomszédos szálló, várva a nyitást és a vendégeket, ez azonban azóta se történt meg – írja az enbudapestem.hu.

  A megnyitást az elmúlt években a tulajdonosok közötti jogi viták és különböző vizsgálatok hátráltatták. A főváros többször kinyilvánította, hogy szándékában áll megszerezni a Rác fürdő és a hotel épületének tulajdonjogát a felszámolási eljárásban. A hosszan tartó kényszerű zárás nem tett jót az épületnek, az állandó karbantartás is elmaradt, így a nyitás előtt bizonyosan még egy felújítás vár a 14 medencés Rác fürdőre.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek