Elárverezik a sok éve pusztuló budapesti fürdőt

Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és a mellé épített 67 szobás szállodát a fenti ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

Rác GyógyfürdőForrás: Daniel Edwins/commons.wikimedia.org

Az elektronikus licit március 26-án indul és április 12-ig tart. A kikiáltási ár és egyúttal az ingatlanokért fizetendő minimális összeg valamivel több mint 5 milliárd (5 088 240 000) forint, az árverésen való részvételhez megfizetendő előleg összege 254,4 millió forint - írja a nepszava.hu hozzátéve, hogy az I. kerületben, a Gellérthegy lábánál lévő fürdőt és a 2070 négyzetméteres szállodát csak egyben adják el.

A fővárosi önkormányzat 2002-ben hozta létre a Rác Nosztalgia Kft.-t a fürdő felújítására. A főváros az építmények alatti földterületet vitte a közös üzletbe, míg a betársuló Rác Beruházó Kft. vállalta a felújítást és egy 67 szobás szálloda megépítését. A 16 ezer négyzetméteres komplexum kivitelezése 2005-ben kezdődött, a nyitást 2010 májusára ígérték, de ez végül nem történt meg.

Az épület kívülrőlForrás: misibacsi/wikimedia.commons.org

A fővárosi önkormányzat korábban úgy tervezte, hogy megtartaná a fürdőt, amelynek üzemeltetését a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt.-re bízná, az épületek alatti, illetve az előtte lévő sétány telkéért pedig földhasználati díjat kérne.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek