Folyamatosan pusztul Baranya egykori büszkesége, az Orfű Aquapark

A legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg a sokak által kedvelt Orfű Aquapark kapcsán: nagyon úgy tűnik, hogy 2020 után idén sem nyit ki, az állaga pedig folyamatosan romlik. A létesítmény 2010-ben készült el, két éve azonban lakat került rá. És mivel nincs új tulajdonosa, ezért a napon sütkérező strandolók helyett gaz, potyogó csempe és lezárt medence látványa fogadja a kíváncsiskodókat.

Itt még fénykorában látható az egykor szebb napokat látott strandForrás: orfu-aquapark.hu

Egykoron Európa legnagyobb víztükrével rendelkező medencéjével is büszkélkedhetett, és akár százezer fürdővendég is megfordult itt egy szezon alatt. Nekik jelenleg nincs hová menniük, legalábbis a Pécsi-tó két szabadstrandja már csak a kapacitását tekintve sem megoldás – meg a kettő nem is ugyanaz.

Sokan bíztak benne, hogy a tavalyi helyzet nem tart sokáig, és 2021-ben újra kinyit.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. eladásra kínálta a létesítményt, a kikiáltási ár valamivel több mint 1 milliárd forint volt. Mivel azonban jelentkező nem akadt, lejjebb mentek az árral, de így sem kellett senkinek. Emiatt továbbra is lakat alatt áll. Miközben az MNV a vevőre vár, a vízipark az eltelt hónapok során szépen lassan, folyamatosan pusztul. A gépészet amortizálódik, ennek rendbetételéhez és a strand nyitásához 50–60 millió forint kellene – írja a pecsaktual.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek