Továbbfejlesztik az ország legújabb gyógyfürdőjét

Az elmúlt évben egyetlen fürdő szerezte meg újonnan a gyógyfürdő minősítést: a Tolna megyei Tamásiban található termálfürdő. Ez fontos lépés volt az 1973 óta üzemelő fürdő életében, de a jövőben további újdonságok is várhatók Tamásiban. A gyógyfürdő fejlesztésével kapcsolatos tervek elkészítésére ugyanis a közelmúltban állami támogatást kapott a település – írja a termalonline.hu. 

A fürdő eddig id naogyn nészerű volt, és a fejlesztések után még több látogatója lehetForrás: Tamási Termálfürdő/Facebook

A fürdő szabadtéri része teljesen megújulna, beleértve a zöldfelületeket, a térburkolatokat, valamint a meglévő medencék vízgépészeti berendezéseit is. A jelenlegi sportpályák területén egy csúszdaparkot építenének. Vizes mászófal is létesülne, valamint új lelátót alakítanának ki a 25 méteres medence mellett. Ezen felül felújítanák a meglévő 33-as medencét és a kültéri termálmedencét. Utóbbinál a fedést eltávolítanák és a medence felújítását követően új árnyékolót építenének. Szintén a tervek közé tartozik, hogy a kavicsos parkoló szilárd burkolatot kapna, valamint felújítanák a strand bejárati épületének déli szárnyát.

Rehabilitációs és fizikoterápiás kezelőket alakítanának ki vagy a jelenlegi fürdőépületben, vagy egy új épületben.

Az építészeti tervezési feladatokra február 24-ig várják a pályázatokat. A nyertesnek a tervek elkészítésére 150 nap áll majd rendelkezésére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a konkrét tervek, látványtervek valamikor az ősz folyamán készülhetnek el.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek