Csehországban hidroterápiával segítik a koronavíruson átesett betegek felépülését

A Life after COVID-19 programot a csehországi The Hotel Savoy Westend szállodakomplexum kínálja, és hét napig tart, de az épületen belül dolgozó orvosok azt javasolják, hogy a résztvevők legkevesebb egy hetet töltsenek ott el.

A kezelések a Karlovy Vary gyógyvizére épülő hidroterápiából állnak, beleértve az elektroterápiás kezeléseket, a fürdést és az ultrahangos, vizes inhalációt a légutak tisztítására. Ezt egészíti ki egy meleg ásványvizes ivókúra, amelynek során naponta háromszor, étkezés előtt kell fogyasztani a vízből, valamint peloid pakolásokat és masszázst is alkalmaznak.

Ivókúrát is kínálnak a forrásvízbőlForrás: SAVOY WESTEND HOTEL LUXURY SPA RESORT - KARLOVY VARY/Facebook

Az ásványokban gazdag forrásvíz 2500 méterrel a Föld felszíne alatt, és Karlovy Vary fürdőváros 15 különböző forrásánál érhető el – mindegyik egyedi hőmérsékletű és különböző ásványi összetételű. A gyógyfürdő szakemberei azt állítják, hogy ez a terápiás kombináció elősegíti a vendégek gyógyulását azáltal, hogy pozitívan hozzájárul az immunitást támogató funkciókhoz. A csomag ára személyenként 414 euró, azaz kb. 145 ezer forint szállás és étkezés nélkül. Minden vendég az érkezéskor átesik egy alapos egészségügyi ellenőrzésen, amit megismételnek a kezelés végén is, hogy láthassák az értékek javulását – írja a spabusiness.com.

Csehországban ez az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye, ami meseszép környezetben találhatóForrás: SAVOY WESTEND HOTEL LUXURY SPA RESORT - KARLOVY VARY/Facebook

A szálloda Karlovy Vary szívében található, Európa egyik legszebb épületegyüttesének számít. A szállodakomplexum 5 villából és 113 szobából áll, amelyek történelmi stílusban épültek, hangulatos légkört biztosítanak. Minden épületet földalatti folyosók kötnek össze egymással. A szállodában 2 étterem és egy bár található, esténként elegáns zongorazene kíséretében.

A szállodakomplexum szívében található orvosi részleg saját diagnosztikai központtal rendelkezik, ahol a vendégeknek több mint 300 exkluzív kezelést kínálnak. A szálloda 3000 négyzetméteres wellness-központja 25 méter hosszú úszómedencével, sóbarlanggal, gőzfürdővel, szaunával, pezsgőfürdővel, jégmedencékkel rendelkezik. Jelenleg ez az egyetlen szálloda Karlovy Varyban, amely a cseh egészségügyi minisztérium tanúsítványával rendelkezik, olvasható a szálloda weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek