Luxusfürdő is van Zaha Hadid egyik legkülönlegesebb épületében

2020-ban Dubaj látképébe egy szokatlan, 84300 négyzetméteres, kocka alakú épület robbant be, amelynek közepén nyolcemelet széles, tátongó üreg látható. Ez Zaha Hadid egyik utolsó projektje. A The Opus névre keresztelt mű a legendás építész egyetlen olyan projekt, ahol mind a külső, mind a belső terek megtervezéséért ő volt felelős. Az épület a Burj Khalifa luxusnegyedében található, és többek között magában foglal egy 93 szobás szállodát, az ME Dubait, emellett egy luxusfürdőt és négy éttermet is tartalmaz.

Szokatlan látványt nyújt a Burj Khalifa kerületben található épületForrás: omniyat.com

A ME Dubai rekreációs menedzsere, Sayed Salem arról beszélt, hogy Hadid építészeti legenda. "Az ívek királynőjeként ismert alkotó ambiciózus csodákat teremtett a természet ihlette, kanyargós, hullámzó formákkal, melyek úgy tűnik, mintha felfüggesztenék a fizika törvényeit".

Salem felügyeli az épület 526 négyzetméteres fürdőjét, ami öt tágas kezelőszobával rendelkezik. A wellnessrészlegben számos gyógymódot kínálnak, különféle masszázsok, arc- és testkezelések közül választhatnak a vendégek.

A fürdő egyik medencéje, ahonnan mesés kilátás nyílik a városraForrás: omniyat.com

A fürdőben emellett a szaunát, a privát öltözőket, a medencéket és a szálloda legkorszerűbb edzőtermét is igénybe vehetik, összesen 7000 négyzetméteren. Az épület eredetileg 2020 márciusában nyílt meg, de 28 nap után bezárták a járvány miatt, majd 2020 november végén újra kinyitotta kapuit a vendégek előtt – írja a spabusiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek