Új medencékkel és élményelemekkel gazdagodik ez a gyógyfürdő

Másfél milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőt, a beruházás várhatóan másfél év múlva kezdődik. Három szabadtéri medencét építenek élményelemekkel (csúszdával, sodróvizes medencével és jakuzzis ülőrésszel), valamint kiszolgáló létesítményekkel kiegészítve. 

A fejlesztések másfél év múlva kezdődhetnek el a fürdőbenForrás: Szarvasi ,,Szent Klára” Gyógyfürdő/Facebook

A fürdőfejlesztés a már meglévő attrakciókkal, mint az állatpark, az arborétum, a makettpark, a Vízi Színház, a csaknem félmilliárdból megújult Tessedik Sámuel Múzeum vagy a szárazmalom, még több látogatót vonzhat a mintegy 15 ezres lélekszámú településre. Szarvason a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban 28 ezer vendég szállt meg, ami közel 80 ezer vendégéjszakát jelentett. Az ide utazók 97 százaléka belföldi vendég volt.

Az 1902-ben, eredetileg tisztasági fürdőnek épített Szent Klára gyógyfürdőt évente körülbelül 44 ezer ember látogatja.

A fürdőben a 200-280 méter mélyről kinyert, 40-50 fokos gyógyvíz gondoskodik elsősorban a mozgásszervi betegségekkel küzdők panaszainak enyhítéséről. A létesítményt 2000-ben már elkezdték fejleszteni, ekkor készült egy sportmedence és egy kisebb látványmedence is, emellett felújították a majd száz éves részeket is.

Békés megyében több fürdőre is megújulás vár, a Gyulai Várfürdő 2,9 milliárd, a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd, a gyomaendrődi Liget fürdő pedig közel 1,3 milliárd forintból újulhat meg. Az ugyancsak Békés megyei Sarkadon közel egymilliárd forintból tanuszoda épül – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek