Egy kisebb fürdőparadicsom épül az ország keleti csücskében

Fürdővárost építenek az ország egyik legkeletebbi településén, Fehérgyarmaton; a termálfürdő és szálloda tervezésére, kivitelezésére kiírt ajánlati felhívás január 12-én jelent meg – olvasható a magyarepitok.hu cikkében.

A hirdetményből kiderül, hogy a 9517 négyzetméteres komplexum hasznos alapterülete 8515 négyzetméter lesz, amelyre egy 72 szobás szállodát és egy termálfürdőt is építenek beltéri és kültéri medencékkel, kezelőszobákkal, fürdőterápiás részleggel és wellnessrészleggel együtt. De a tervek szerint kialakítanak egy 1310 négyzetméteres kerti tavat is, és az egész komplexumot termálvízzel fűtik majd.

Forrás: fehergyarmat.hu

A településen jelenleg is működik egy fürdő, nem is akármilyen. Két évvel ezelőtt, amikor a legolcsóbb és egyben leghangulatosabb alföldi fürdőinket gyűjtöttük össze egy cikkben, listánkra a fehérgyarmati strandfürdő is felkerült. A vize 2004 óta rendelkezik gyógyvízminősítéssel, amelyet főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai és ortopédiai panaszok enyhítésére javasolnak. A felnőttek 900 forintos jeggyel, a gyerekek és nyugdíjasok pedig 750 forintos jeggyel látogathatták tavaly.

Forrás: Polyák Attila / Travelo
A legszebb látnivalók, amiket hazánk északkeleti csücskében rejtettek el
Tudják, mitől olyan értékes a hollóházi porcelán, és miről lehet felismerni? Szétnéztek már valaha a Zemplén őrszemének nevezett, meseszerű vár bástyájáról? Mert ha nem, tegyék meg akár még ezen a nyáron! De járják be Telkibánya túraútvonalait is kőtombola jeligére, és érezzék magukat szerencsésnek, ha a gömb felpattintása után valódi ametisztet találnak benne. És úgy összességében érezzék magukat szerencsésnek, ha már eljutnak ide. Mert hazánk északkeleti része is számos olyan kincset rejt, melynek felfedezésére még csak kevesen vállalkoznak. Olvassanak tovább erre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek