Valóra válhat Csorna lakóinak régi álma

Fontos bejelentésről értesülhettek szerdán a csornaiak: a kormány 2,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a várost, amiből elindulhat a strandfürdő látványos fejlesztése. A csornai termálfürdőnek mind az épületei, mind a medencéi leromlott állapotban vannak, s a vízvezetékrendszere is újításra szorul – írja cikkében a kisalfold.hu.

Hamarosan elkezdődhet a nagy népszerűségnek örvendő fürdő látványos felújításaForrás: Csornai Termálfürdő/Facebook

Gyopáros Alpár kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a jelenlegi fürdő fejlesztésére, és hozzátette, hogy az önkormányzat által megvásárolt, a fürdő szomszédságában lévő kertészet kiváló fejlesztési terület lehet. A város ezen túl több száz millió forint tervezési, előkészítési forrást is kapott a kormánytól a későbbi fejlesztési terület előkészítésére.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester kiemelte: A csornaiak régi álma a termálfürdő felújítása. A gyógyvízzel igazi kincs van a kezünkben."

Visszautalt arra, hogy az önkormányzat tudatos fejlesztési koncepciót alkalmazva vásárolta meg 2017-ben a termálkutat és a hozzá tartozó 10 hektáros területet, valamint felmérte a város lakosságának igényét e témában.

– Határozott célunk a strand felújítása mellett, hogy rövid távon a fürdő melletti fejlesztési területen megépítendő komplexum tervei is elkészüljenek, így Csorna az ország és a Rábaköz turisztikai központjává váljon – mondta végül a polgármester.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek