Ezekkel az ajándékokkal lephetjük meg a wellness szerelmeseit

Bárkinek is tervezünk ajándékot adni, legyen a kulcsszó a figyelem. Az évközben elejtett félszavak, az apró utalások, a régi vágyak említése mindig sokat segít, csak meg kell hallanunk vagy vissza kell emlékeznünk ezekre. Ha például most pont a wellnessért rajongó ismerőseiknek keresnek ajándékot, akkor mindenképp olvassanak tovább, mert az alábbiakban olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel az ünnep után, vagy akár már alatt, egy kicsit kisimulhat majd a testük, lelkük.

Már önmagában az ajándék kiválasztása is örömet tud okozni, ha odafigyelünk az emberre, akit meg akarunk lepni. A személyisége ugyanolyan fontos iránytű lehet, mint az, hogy hogyan szeret pihenni. Ha például van olyan családtagunk, aki régóta fontolgatja, hogy megtanul maszírozni, vagy épp a talpreflexológia érdekli, akkor nála el lehet gondolkodni egy nagyobb befektetésben is. Ilyen lehet egy online masszőrképzés, amely kapcsán választhatunk teljesen kezdő, általános tanfolyamot, vagy speciális ismeretet adó, tematizált tanfolyamot is. Sőt, ha az ismerősünk már gyakorló masszőr, akkor továbbképzést is választhatunk neki, például erről az oldalról.

Forrás: Shutterstock.com / Dmitry Melnikov

Ha viszont tudjuk valakiről, hogy inkább csak otthoni alkalmazás miatt mélyedne el a masszázs rejtelmeiben, annak is találhatunk online tanfolyamokat, ahol megtanulhatja, hogyan lehet csökkenteni a lábdagadást, a fejfájást és az ízületi fájdalmakat, vagy felfrissíteni a fáradtan munkából hazaeső családtagot. Ezeknek az oktatóvideóknak az alapját is a masszőröknek és természetgyógyászoknak készült anyagok adják, csak közérthetőbb nyelven. A Masszázs Akadémián az online hátmasszázs hobby-tanfolyamot például a teljesen kezdők mellett azoknak is ajánlják, akik már rendelkeznek tapasztalattal masszázs terén. 

A masszázs ma már házhoz is megy

Ha tudjuk, hogy az ajándék fogadója örülne neki, és minden szükséges előírást be tud tartani, illetve a kezelő által kért intézkedéseket és előkészületeket is fel tudja majd vállalni, akkor leszervezhetünk neki egy masszázst, ami házhoz megy. A legtöbb gyógymasszőr, reflexológus és akupresszőr kezelései biztonságosan alkalmazhatók a csecsemőkortól kezdve egészen az időskorig, valamint a kismamáktól a sportolókig.

A masszőr egy ilyen otthoni masszázs alkalmával nyugtató és gyógymasszázst is nyújtani tudForrás: Shutterstock.com / Valmedia

Ezek a szolgáltatások általában 60 percesek. Lehet kérni klasszikus masszázst nyak-, váll- és hátfájdalom esetén, vagy rekreációs és méregtelenítő masszázsokat, illetve frissítő és wellness masszázsokat is. A masszőr viszi a professzionális mobil masszázságyat, a gyógykrémeket és az aromaterápiás masszázsolajakat. A vendégnek pedig csak az a dolga, hogy előkészítse a mobilágyra a lepedőt vagy a nagyméretű törölközőt.

Merjek wellness-hétvégét ajándékozni?

Az elmúlt években a leginkább magától értetődő, és egyben legdrágább ajándék a wellness-hétvége volt. A hazai wellness-kínálatra nem lehetett panaszunk, hiszen az ország bármely pontján találtunk olyan hotelt, amiben van spa részleg, jakuzzi, szauna és különféle masszázsok, kezelések. Így csak az ajándékozó pénztárcáján múlt, hogy hova és milyen értékben vesz ajándékutalványt. Most ez egy kicsit kacifántosabb kérdés, de tény, hogy az eddig általunk szeretett helyeknek most van a legnagyobb szüksége ránk, mi pedig rendületlenül bízunk abban, hogy jövőre, amikorra az utalvány szól, már újra mindenhol fogadnak majd vendégeket.

Hozzuk el neki a hotel illatát ajándékba!

Egy másik lehetőség a hotel hangulatának pótlására, hogy a megajándékozottnak elhozzuk kedvenc szállodájának vagy day spa-jának legismertebb termékeit. A legtöbb wellnesshotelben ma már online is megvásárolhatjuk azokat a krémeket, amelyekre az adott hely szakemberei esküsznek.

Forrás: Shutterstock.com / Fortyforks

A villányi Crocus Gerében például két termékcsalád is van jelenleg, amiből lehet online rendelni, az egyik a Grapelove és Kianty Kozmetikumok, a másik pedig a Gere Szőlőmag készítmények, melyek közül több esetben is ingyenes a házhozszállítás. A sárvári Spiritben pedig a saját fejlesztésű, Magyar Termék Nagydíjas, természetes alapanyagokból készülő mySpirit skincare termékcsalád tagjaiból vásárolhatunk.

Szaunaszeánsz otthon

Az illóolajokkal sem lőhetünk mellé. Persze érdemes ezekből is inkább a minőségi, tiszta változatokat keresni, mint amilyenek a Panarom termékei, ahol most "Áldott ünnepeket" névre keresztelt ajándékcsomagot is találunk, de hasonlóan izgalmas az Életfa Natúrportéka kínálata is. Akik pedig esetleg rendelkeznek otthoni szaunával vagy pezsgőfürdővel, azokat egy egyedi köntössel is meglephetjük.

Forrás: Shutterstock.com / Africa Studio

De számukra egy aromaterápiás párologtató, vagyis egy aroma diffúzor is meglepetés lehet. Ezeket használhatják a szaunában, de akár a fürdőszobában is, ahol egy nagy kád forró vízzel párásíthatják a levegőt. A különleges bőrradírok szintén hozzátartoznak egy ilyen csomaghoz, és ma már inkább az jelent dilemmát, melyiket válasszuk a bőséges kínálatból.

Készítsünk ajándékkártyát házilag!

Kedves gesztus és szabadon felhasználható ajándék lehet egy házilag készített ajándékkártya. Ha tudjuk, hogy családtagunk vagy barátunk örülne egy arckezelésnek, egy manikűrnek vagy egy pedikűrnek a következő év elején, és ismerünk is egy jó és megbízható szalont, ahova nyugodt szívvel elkísérnénk, akkor magunk is megalkothatjuk hozzá az ajándékutalványt.

Íme egy gyorsan összerakott mintaForrás: Travelo.hu / Canva.com

Egyelőre még időpontot sem kell foglalni, elég, ha a kártyán feltüntetjük a hónapot és a lehetőségeket, amik közül választhat, illetve a szalont, ahova majd szeretnénk meghívni a kezelésre. Hogy a kártya tökéletes legyen, érdemes kipróbálni például az ingyenesen használható Canva.com oldalt, amihez csak egy regisztráció szükséges. Itt rengeteg különféle sablont találunk (ingyenes és prémium, vagyis fizetős változatban is). A sablonok színeit, képeit, szövegeit kedvünk szerint variálhatjuk, majd letöltés után, pdf formátumban vihetjük is a nyomtatószalonba. Válasszunk hozzá egy szép borítékot, és már mehet is a fa alá. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek