Az Egyesült Királyságban a fürdők egy héten belül újból kinyithatnak

December 2-án, azaz jövő hét szerdán engedélyezhetik Anglia-szerte az összes fürdő újbóli megnyitását, mivel az országban feloldják a második lezárást. Boris Johnson miniszterelnök azt mondta: "Anglia továbbra is ésszerű megközelítést alkalmaz, amely három szintre épül, és mivel a betegség előfordulása sajnos még mindig magas, ezek a szintbesorolások továbbra is megmaradnak." A kormány később megerősítette, hogy a nem alapvető termékeket árusító kiskereskedelmi üzletek, illetve a gyógyfürdők és a szalonok is kinyithatnak. A harmadik, legmagasabb korlátozási szinthez sorolt gőzfürdőknek és a szaunáknak azonban továbbra is zárva kell maradniuk.

A wellness szolgáltatásról sem kell tovább lemondaniuk az angoloknak - illusztrációForrás: Nawal Escape/Pixabay

A kormány iránymutatást is ad a bezárás után újból megnyíló fürdők számára. A gyógyfürdőkben az alkalmazottaknak továbbra is kötelező viselet lesz a védőszemüveg, illetve arcmaszk. Ezeket a híreket az ipar örömmel fogadja, miután hosszú csata folyt az első, 2020-as lezárás után, ugyanis sok fürdő a emiatt lehetetlen anyagi helyzetbe került. Egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk arról, hogy többek között az Egyesült Királyság wellnessiparának egyik ikonikus gyógyfürdője, a Grayshott Spa 55 évvel a megnyitása után kénytelen volt véglegesen bezárni.

Az Egyesült Királyság más területein a gyógyfürdők és a szalonok továbbra is zárva tartanak: Észak-Írországban az összes ilyen létesítményt bezárták, amikor az ország belépett a második katrantén-időszakba, illetve 11 skót régióban szintén zárt ajtókat találnak a fürdők szerelmesei. A wales-i desztinációk azonban újra engedélyt kapnak a megnyitásra a lezárás feloldását követően – írja a spabusiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek