Gyógyhotel épül a Tiszavasvári Strandfürdő mellé

A turizmus élénkítését szolgáló fejlesztések Tiszavasvárit is elérték. Tiszavasvári fürdője 2,5 milliárd forintból fejlődhet tovább, és egy 50 szobás gyógyszállodát terveznek megépíteni a szomszédságában. Szőke Zoltán, Tiszavasvári polgármestere elmondta, az egészségturizmus fejlesztésére kapja a város a támogatást, aminek köszönhetően az évi százezres látogatószám még tovább emelkedhet a fürdőben.

Tovább fejlesztik a strandfürdőt és környékétForrás: Tiszavasvári Strandfürdő/Facebook

A termálvízre épült intézmény eddig is vonzotta a turistákat, de a jövőben megépülő gyógyszálló a hozzá kapcsolódó medencékkel, a szaunavilággal tovább erősítheti mindezt.

Első körben a gyógyszálló épül meg ötven szobával, szaunaházzal, szaunavilággal, sportolásra is alkalmas lehetőségekkel, beltéri medencékkel.

Mint Szőke Zoltán elmondta, "a strandfürdő a kezdetekben tízezres látogatószámot tudott produkálni szezononként, viszont a fokozatos fejlesztéseknek köszönhetően ez a vendégszám az utóbbi években százezres nagyságrendet ért el a szezonban. Ezzel együtt jöttek az igények szállodára, étteremre, szaunára, mert szeretnének az emberek itt minél több időt eltölteni, hiszen a tiszavasvári termálvíz vetekszik a nagy fürdők, Hévíz, Hajdúszoboszló minőségével. Erre alapozva született meg a döntés, hogy tegyük meg a lépéseket egy gyógyszálloda megépítésére. Nem csupán a mi városunk a nyertese ennek a beruházásnak, hiszen a környező településeken a falusi turizmus is felszálló ágban van, ez a fejlesztés ezt az ágazatot is tovább erősítheti, miután a környező országokból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából is egyre többen jönnek hozzánk, akik nem csupán egy napot akarnak nálunk maradni" – írja a szon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek