Új biztonsági intézkedések mellett továbbra is nyitva tart a Hévízi Tófürdő

A tegnapi napon adtunk hírt arról, hogy a 2020 november 11-től hatályos kormányrendelet szerint életbe léptett járványügyi intézkedések miatt az uszodák és a fürdők is bejelentették, hogy bezárnak. Hévízen a Tófürdő tovább üzemelhet az új biztonsági intézkedések bevezetésével, így az elkövetkező 30 napban is várják a vendégeket, ám a látogatóknak ott, és a városban is csökkentett szolgáltatásokkal kell számolniuk.

November 11. és december 10. között új intézkedések léptek életbe a fürdőben is, ami tovább üzemelhetForrás: Heather Cowper/Wikipedia

A Hévízi Tófürdő a további döntésig a megszokott módon a hét minden napján nyitva tart. A Festetics Fürdőház wellness részlege nem üzemel, a fitness termet bezárják. A Kinesio Labor a további döntésig üzemel, a Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórházban a betegellátás pedig továbbra is zavartalanul folyik.

A városban a szálláshelyek csak üzleti célú vendégeket fogadhatnak. Továbbra is üzemel, de csak üzleti célú vendégeket fogad a Lotus Therme Hotel. Kijárási tilalom lép életbe 20.00 és 5.00 óra között, mely alól csak a rendeletben írtak jelentenek kivételt. Maszk használata közterületen Hévízen nem kötelező. Az éttermek november 11. és december 10. között zárva tartanak, házhoz szállításra több vendéglátó egységnél is van lehetőség. Bezárt a mozi, a könyvtár, és a múzeum, ahogyan a környékbeli kalandparkok és állatparkok is.

Elmaradnak a novemberre tervezett rendezvények és az adventi programok is. Az üzletek legfeljebb csak 5.00 és 19.00 között tartanak nyitva, a szolgáltatók (fodrász, manikűrös, masszőr stb.) megszokott rend szerint, a kijárási tilalom szabályait betartva lehetnek nyitva. A termelői piac heti két napon, csütörtökön 12.00-17.00, és szombaton 7.00-13.00 óráig tart nyitva. A hévízi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, hivatalos ügyek intézésére elektronikusan vagy postai úton van lehetőség – olvasható a heviz.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek