Szabadtéri fitnesz, futókör, jógatér és egyéb ingyenes, szabadidős tevékenységek várják Mezőkövesden

Megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark, a beruházást a borsodi város önkormányzata több mint 900 millió forintból valósította meg. Az új park a Zsóry fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a szolgáltatásai pedig térítésmentesen vehetőek igénybe minden évszakban.

Bárki használhatja a park újdonságait, akár egész évbenForrás: zsory-furdo.hu

A tájékoztatás szerint az arborétum zöld ligeteiben, terein, sétányain szabadtéri fitnesz, futókör, petanque-pálya, tajcsi-mező, jógatér, sétautak szolgálják a relaxálásra, sportolásra vágyókat. Háromdimenziós aszfaltrajzok és fotópont teszi izgalmassá a teret, emellett páraszínpadot, ajándékboltot, kávézót, illemhelyet is kialakítottak, valamint a projekten belül megvásárolt Segway-eket és bicikliket is lehet kölcsönözni.

Látványos elemekkel is feldobták a tereketForrás: zsory-furdo.hu

A családokat a játszópark várja a különböző korú gyermekeknek megfelelő játékokkal, továbbá egyedülálló növénytorony fény- és hangjátékkal, valamint a matyó népművészet színvilágát idéző filagória is létesült. A Széchenyi 2020 programban létrejött projekt célja volt a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítása, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a szabadidő eltöltésére megfelelő terek biztosítása minden generáció számára – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek