Montenegró strandjai egyre több elismerésben részesülnek

Újabb strandon húzták fel a kék zászlót Montenegróban, mégpedig a tivati Kalardovo fürdőhely kapta meg a kitüntetést. Ez egy minőségbiztosítási rendszer, mely a strandok és kikötők vizének tisztaságát hivatott jelezni. Idén összesen 32 montenegrói strand és egy kikötő kapta meg a kék zászlót. Ilyen sok helyen az országban eddig még nem lobogott a kék elismerés.

A montenegrói partok legtnagyobb részén a víz minősége kifogástalan - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Olga Ilinich

A tivati Kalardovo strandon most először kap helyet a lobogó. A strandon szelektív hulladék gyűjtő kannákat helyeztek ki, folyamatosan ellenőrzik a víz minőségét, amiről a fürdőzőket is tájékoztatják.

A járvány helyzet szabályainak is igyekeznek megfelelni – egy napernyő alatt két nyugágy kapott helyet, és megfelelő távolságra helyezték el egymástól a fekvőhelyeket.

A helyiek szerint idén különösen nagy jelentősége van a tisztaságot jelző zászlónak, ugyanis a járvány-helyzetben rendkívül fontos a higiénia és a vendégek biztonsága - áll a Montenegrói RTV tudósításában.      

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek