Csobbanásmentes lesz a paksi nyár?

Attól tartanak a paksiak, hogy a járványhelyzet olyannyira elhúzódhat, hogy idén nyáron már ki sem nyithat a helyi strandfürdő. Tavaly 32 ezer vendég mártózott meg a kültéri medencékben.

Üresen maradhatnak a paksi medencék - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: PublicDomainPictures

Szabó Péter, Paks polgármestere a napokban arról számolt be, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv szerint már nincs tervben az idény jelleggel működő Ürgemezei Strandfürdő megnyitása. Ennek ellenére a fürdőt előkészítik az esetleges beüzemeltetésre, és arra is készen állnak, hogy akár a szezon közepén nyissanak ki.

Ugyanakkor a strandfürdő 2020-as üzemeltetési költségét már átcsoportosították a jövő évre, ugyanis az önkormányzat ebben az évben nem számíthat a gépjárműadó bevételére, ami 81 millió forint kiesést jelent Paks számára - írja a Termál Online.

A szóban forgó strandfürdőben egyébként három medence nyújt kikapcsolódást a strandolóknak: egy úszómedence, egy élménymedence és egy pancsoló medence. A helyi strandot sokan kedvelik, annál is inkább, mert a felnőtt belépő igen olcsónak számít, tavaly 1040 forintba került. A fürdőzőket számos programmal is szórakoztatták a nyár folyamán, sőt egy strandkönyvtár is működött - tudtuk meg a TelePaks TV tudósításából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek