Most jobb, ha nem csobbannak Újvidék fedett medencéiben

Akik most készülnek Újvidékre kirándulni, vagy megnézni néhány filmet a pénteken kezdődő nemzetközi filmfesztiválra, az fürdőruhát feleslegesen pakol a bőröndjébe, mivel a megjelent vízszennyeződés miatt néhány napra lezárták a város fedett medencéit.

Pár napig nem lehet úszni Újvidék medencéiben - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: David Mark

A Vojvodina Sport- és Üzletközpontban, közismertebb nevén a SPENS-ben több napon át szennyezett vízben fürödtek a vendégek. Miután kiderült milyen a víz minősége bezárták a sportközpont medencéjét, majd a polgármester javaslatára a Slana bara-i medencekomplexumra is lakat került.

A legfrissebb mérések szerint a SPENS kis medencéjének a vize megfelelő a fürdőzésre, de a benti olimpiai medence víztesztjének eredményeire még a hétvégéig biztosan várni kell. Előtt pedig nem nyitják meg a medencéket.

Az újvidéki medencék vízminőségével kapcsolatos gondok nem új keletűek, már többször is előfordult a szennyezés.

A legfőbb gondot az okozta, hogy meghibásodás történt a SPENS áramelosztó egységében, és emiatt a vízpumpa sem dolgozott. Ebből kifolyólag a megengedettnél sokkal nagyobb mennyiségű klór és más káros anyag került a medence vizébe - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Az esetből tanulva rövidesen pályáznak a medencék felújítására. Ha elegendő pénzt sikerül szerezniük az újvidékieknek, akkor nemsokára megújult, tiszta medencékben lehet majd csobbanni a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek