Most jobb, ha nem csobbannak Újvidék fedett medencéiben

  Akik most készülnek Újvidékre kirándulni, vagy megnézni néhány filmet a pénteken kezdődő nemzetközi filmfesztiválra, az fürdőruhát feleslegesen pakol a bőröndjébe, mivel a megjelent vízszennyeződés miatt néhány napra lezárták a város fedett medencéit.

  Pár napig nem lehet úszni Újvidék medencéiben - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: David Mark

  A Vojvodina Sport- és Üzletközpontban, közismertebb nevén a SPENS-ben több napon át szennyezett vízben fürödtek a vendégek. Miután kiderült milyen a víz minősége bezárták a sportközpont medencéjét, majd a polgármester javaslatára a Slana bara-i medencekomplexumra is lakat került.

  A legfrissebb mérések szerint a SPENS kis medencéjének a vize megfelelő a fürdőzésre, de a benti olimpiai medence víztesztjének eredményeire még a hétvégéig biztosan várni kell. Előtt pedig nem nyitják meg a medencéket.

  Az újvidéki medencék vízminőségével kapcsolatos gondok nem új keletűek, már többször is előfordult a szennyezés.

  A legfőbb gondot az okozta, hogy meghibásodás történt a SPENS áramelosztó egységében, és emiatt a vízpumpa sem dolgozott. Ebből kifolyólag a megengedettnél sokkal nagyobb mennyiségű klór és más káros anyag került a medence vizébe - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Az esetből tanulva rövidesen pályáznak a medencék felújítására. Ha elegendő pénzt sikerül szerezniük az újvidékieknek, akkor nemsokára megújult, tiszta medencékben lehet majd csobbanni a városban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!