Tó vizén úszó medence is várja majd a családokat ezen a strandon

  Nyékládháza határában hazánk egyik legnagyobb bányatórendszere található, ennek egy kisebb szakaszán valósították meg a családbarát turisztikai fejlesztéseket. Nagyméretű szabadidőparkot alakítottak ki, amely a városközpontból gyalogosan, vagy kerékpárral is megközelíthető. 

  Nyáron már kedvükre lubickolhatnak a gyerekek a tóparti strandon - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: YanLev

  A parkban játszótér, kondigépek, korszerű futópálya, sportpályák várják a kikapcsolódni vágyókat. A családokra gondolva térkővel burkolt sétányokat is létesítettek, amiket pihenőpadokkal szereltek fel.

  A tópart új színfoltja lesz a leendő csemetepark is, ahol a városban született gyerekek tiszteletére fákat ültetnek.  

  A strand is megújult

  A szabadidőpark mellett családbarát strand is várja a vendégeket, itt öltözőket és szabadtéri zuhanyzókat helyeztek el. Ezeken kívül két, elemekből összeszerelt, a tó vizén úszó medence felel a a gyerekek biztonságosan fürdőzéséért. A tervek szerint hamarosan büfét is nyitnak a tóparton - tudtuk meg a Turizmus.com híréből. Az aktív pihenésre vágyóknak kajakozásra és kenuzásra is van lehetőségük a nyári időszakban.  

  A felújított területen tartják a város egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, a hagyományos Tónapot idén júniusban. Az eseményre tavaly is több száz érdeklődő vendég érkezett Nyékládházára. További érdekesség, hogy a fejlesztések részeként az egyre nagyobb számban megjelenő elektromos autók töltésére is lehetőséget teremtenek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!